• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Traže izvinjenje od Murakamija zbog uvrede

Izvor mondo.rs

Meštani gradića u Japanu traže da im se pisac izvini, jer je napisao da "bacaju đubre svuda unaokolo".

Haruki Murakami urušio je reputaciju malog japanskog grada - Nakatonbecu zahteva izvinjenje od proslavljenog japanskog autora, nakon što je u jednoj priči implicirao da su stanovnici ovog grada skloni bacanju otpadaka.

Jedan od najuticajnijih pisaca na svetu, naljutio je 1.900 stanovnika malog planinskog grada na severnom ostrvu Hokaido nakon što je ukaljao njihovu reputaciju u jednoj od svojih priča.

Nanesena uvreda napisana je u okviru novele pod naslovom "Drive My car - men Without Women", objavljene u decembarskom izdanju magazina "Bungeishunju".

Odeljak koji je Murakamiju izazvao nevolje opisuje fiktivni razgovor između sredovečnog glumca i njegove mlade vozačice, koja je iz Nakatonbecua. Kada ona baci upaljenu cigaretu kroz prozor automobila, glumac pomisli za sebe: "Verovatno je ovo nešto što svi iz Nakatonbecua često rade".

Gradsko veće izrazilo je negodovanje zbog te rečenice koja ruši gradski ugled, pa zahteva  objašnjenje za uvredu od izdavača japanskog magazina, kao i izvinjenje od poznatog pisca.

Murakami, koji važi za "najzapadnijeg" od svih japanskih autora, poznat je po svojoj povučenosti, iako je međunarodni najprodavanij autor. Njegova najpoznatija dela uključuju "1Q84", "Kafka na obali" i "Norveška šuma", a prevedena su na oko 40 jezika.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE