• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Kamen u arhitekturi i umetnosti"

Izvor MONDO/Agencije

U utorak otvaranje izložbe mozaika i skulptura koja će trajati do 5. marta.

Na Drugoj međunarodnoj izložbi "Kamen u arhitekturi i umetnosti" koja će biti otvorena sutra u UB "Svetozar Marković" biće predstavljeni mozaici, skulpture i arhitektonski projekti stvaralaca iz Srbije, Hrvatske i Makedonije.

Koncept ove izložbe kao mesta susreta umetnika, kritičara i publike, zasniva se na predstavljanju različitih umetničkih izraza koji kroz svoju kreaciju povezuju nasleđe sa savremenim i naučnim pristupom u razmišljanju i obradi kamena kroz vekove, najavili su organizatori iz udruženja Kamen Srbije i Kamena kolonija.

Na taj način organizatori su postigli sinergiju radova već afirmisanih umetnika i autora mlađe generacije, a otvorila su se vrata i onima koji tek završavaju studije umetnosti i nalaze se na početku karijere. Ostvarenja deluju optimistički i predstavljaju svojstvenu odbranu tradicionalnih likovnih obrazaca.

Postavku će činiti dela nagrađenih na drugoj međunarodnoj izložbi "Kamen u arhitekturi i umetnosti" u Kragujevcu i učesnika ranijih izložbi u organizaciji udruženja Kamen Srbije i Kamena kolonija, navedeno je u saopštenju.

U okviru ove izložbe biće održana predavanja o kamenu kao materijalu u građevinarstvu, arhitekturi i umetnosti pod nazivom "Harmonija prirode i duhovnosti u kamenu" a koja imaju za cilj da predoče neophodnost spoja nauke i umetnosti.

Uvodno predavanje "Upotreba kamena u arhitekturi i umetnosti" održaće dipl inž geologije Zoran Ðajić. O temi "Poreklo boje u sedimentima" govoriće prof Nebojša Vasić, redovni profesor Rudarsko-geološkog fakulteta, a tema predavanja prof. Miroslava Lazovića biće "Tehnike izrade mozaika", dok će prof Vladan Martinović pričati na temu "Egzogene promene stenske mase i likovna poetika u kamenu".

Izložba će trajati do 5. marta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE