• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izabel Faust sa BF na Kolarcu

Izvor MONDO/Tanjug

Čuvena violinistkinja nastupiće treći put sa Beogradskom filharmonijom, u petak, 21. februara u Kolarčevoj zadužbini.

Kako je najavila Filharmonija, na trećem koncertu Klasičnog ciklusa publiku očekuje prava poslastica pod upravom litvanskog dirigenta Gintarasa Rinkevičijusa, dela Volfganga Amadeusa Mocarta i Dmitrija Šostakoviča kao i zvuk Stradivarijusove violine stare više od tri veka na kojoj svira Faust.

Ova umetnica kao veoma mlada trijumfovala je na prestižnim takmičenjima Paganini i Leopold Mocart i odmah počela da nastupa sa najpoznatijim svetskim orkestrima izvodeći dela od baroka do savremenih kompozitora.

Faust je imala priliku da redovno nastupa ili snima sa dirigentima poput Klaudija Abada, Fransa Brigena, Marisa Jansonsa, Đovanija Antoninija, Filipa Herevegea i Danijela Hardinga.

Za diskografsku kuću Harmonia Mundi izdala je nekoliko snimaka sa svojim partnerom za resitale, Aleksandrom Meljnikovim, uključujući kompletne Betovenove sonate za klavir i violinu.

Sa Beogradskom filharmonijom Faust će izvesti Drugi i Treći koncert za violinu Mocarta, koje je nedavno snimila sa Klaudijom Abadom.

U drugom delu koncertne večeri Filharmonija će sa dirigentom Rinkevičijusom kao potpuni kontrast Mocartovom delikatnom zvuku izvesti uzbudljivu i bogatu Simfoniju br.10, Šostakoviča, najavila je Beogradska filharmonija.

Prema rečima dirigenta, ova simfonija je fascinantno delo koje je ljudima Istočne Evrope dosta blisko, a orkestar Filharmonije ga odlično razume. Na ličnom primeru Šostakovič je iskusio svu gorčinu i poniženje represivnog režima.

Ova simfonija sumira sve što je Šostakovič do 1953. godine imao politički i umetnički da kaže, smatra dirigent Rinkevičijus rođen u Vilnjusu, u Litvaniji, diplomac na Sanktpeterburškom i na Moskovskom konzervatorijumu.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE