• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Vidojković za MONDO: Žene su teže od droge

Autor Tijana Dušej Ristev

Sa nestašnim momkom srpske književnosti pričali smo o tome da li su "teže" žene ili droga, prejedanju, autobiografijama starleta, i pevačici koju nismo videli u “Plejboju”, a možda smo mogli…

Na promociji svoje nove knjige "Urednik", Marko je govorio o tome koliko je ovo delo inspirisano istinitim događajima, šta ga je sprečavalo da radi i šta misli o tome što danas starlete pišu autobiografije.

Marko Vidojković autor romana "Kandže", "Sve crvenkape su iste", "Ples sitnih demona" i još pet drugih, predstavio svoje novo delo "Urednik"  koje je ukratko opisao kao "urnebesnu knjigu o nervoznom uredniku časopisa za muškarce, Marku Kraljeviću, njegovom putovanju u Las Vegas, ali o seksu".

Vidojković je objasnio da su mnogi delovi romana zapravo inspirisani istinim događajima.

"Problemi koje je imao Kraljević u Las Vegasu, imao sam i ja. Činjenica je da sam mrzeo svoj posao, a to isto ćete prepoznati i kod njega. Takođe, ni mene nije bilo blam da vučem lajne bilo gde", otvoreno kaže Vidojković, koji je potom detaljnije objasnio fabulu romana.

"Marko Kraljević uređuje srpsko izdanje časopisa za muškarce 'Big Boj'' u čemu ga ometaju loši odnosi s kolegama, patnja zbog raskida s Janom i neuspešnih pokušaja da se pomire, a naročito slabost prema lakim ženama i ne baš lakim narkoticima. Sve svoje slabe tačke glavni junak će poneti na međunarodnu konferenciju 'Big Boj' Las Vegasu 2006. godine. Jedan diler, jedna Amerikanka, jedna Engleskinja i nekoliko veoma dinamičnih dana provedenih u Americi neće biti samo ključne tačke najluđeg putovanja Markovog života već i odlučujući pokretači koji će odrediti ishod njegovih nagomilanih problema. Osim prekookeanske avanture, uglavnom ispunjene padovima i tek ponekim uspehom glavnog junaka, ovaj roman nudi i jedinstven, voajerski uvid u način na koji su se u neglamuroznoj tranzicionoj Srbiji stvarali glamurozni časopisi".

Vidojković priznaje da je često išao na posao pod uticajem narkotika i nekad ih koristio da bi podstakao inspiraciju, ali kaže da mu ni najteže droge nisu izazivale piščevu blokadu.

"Ne, ni najteže droge nisu mogle da me spreče da radim, ali zato žene jesu! Ipak, danas sam normalan čovek, koji je voleo da šmrče, a sada eventualno volim eventualno da se prejedem".

Proteklih godina, među najčitanijim domaćim romanima su dela voditeljki i TV lica koja su se "pretvorila" u pisce. Pitali smo Marka šta misli o tome što poznate ličnosti pišu knjige, starlete najavljuju autobiografije...

"Nisam pročitao nijednu knjigu tih koleginica, ali smatram da je 'grabljenje' za njihove knjige potpuno legitimna stvar, tekovina civilizacije u kojoj živimo".

"Kada je neko poznat, onda ljudi po difoltu kupuju njegovu knjigu, a ja zapravo nisam ni siguran da su sve te knjige pročitane. Mislim da su možda više kupljene radi podrške toj nekoj osobi koju oni znaju sa televizije ili iz novina", rekao je Marko za MONDO.

Tokom promocije, Vidojković je otkrio i na koliko snimanja je bio tokom perioda dok je radio za "Maxim", ali i koga se tadašnje uredništvo "razmišljalo" da pozove da pozira za neku naslovnu stranu.

"Moja iskustva sa snimanja su jako siromašna i bio sam samo na dva i to kada smo  slikali Unu Senić (Bičarku) i Branku Katić. Ono što je možda zanimljivije je to, da je postojala ideja da pozovemo Seku Aleksić da bude u jednom od brojeva. Ukoliko pročitate 'Urednika', možda i prepoznate tu situaciju, a ako ona pročita knjigu i prepozna se, onda znači da sam zaista uspeo u životu! Inače, ubrzo smo odustali od ideje da je pozovemo da se slika za 'Maxim',  jer smo shvatili da bi naši čitaoci poludeli", kaže Vidojković.

Pogledajte trejler za "Urednika".

Marko Vidojković
Izvor: YouTube

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kakav pozer

"Problemi koje je imao Kraljević u Las Vegasu, imao sam i ja. Činjenica je da sam mrzeo svoj posao, a to isto ćete prepoznati i kod njega. Takođe, ni mene nije bilo blam da vučem lajne bilo gde", otvoreno kaže Vidojković, koji je potom detaljnije objasnio fabulu romana. Koliko je ovo smesno. Kakav buntovnik.

lara

Ma mnogo si kul. Pravi si Henk Mudi.

Bob

Lik je toliko antipatican i nabedjen, da je to prilicno strasno. Pricam i iz iskustva. A i iz njegovih "dubokoumnih" izjava, komentara i intervjua, vrlo brzo svako cete isto zakljuciti. Samo ne znam sta li misli da je...Veci je pisac ona Alimpic nego on.

SERIJE