• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Belvil će živeti boemski život

Izvor mondo.rs

U Galeriji "Prototip" u naselju Belvil u Beogradu u subotu će biti otvorena izložba "GP1", na kojoj će biti izoloženi radovi domaćih umetnika.

U subotu, 15. marta u 17 časova u naselju Belvil (Jurija Gagarina 14D, zgrada Maslačak) biće otvorena galerija "PROTOTIP" koja je nastala kao rezultat saradnje uprave ovog naselja i Umetničke asocijacije Prototip.

Galerija treba da stanovnicima Novog Beograda, ali i svim drugim građanima ponudi kulturni sadržaj koji je do sada nedostajao u ovom delu grada.

Kroz intenzivnu izlagačku delatnost domaćih i stranih umetnika, u galeriji će biti organizovani i raznovrsni interaktivni i edukativni programi poput radionica, predavanja i instalcija u javnom prostoru.

Galerija PROTOTIP je prva vanistitucionalna kulturno umetnička inicijativa na Novom Beogradu koja namerava da kroz aktivno učešće ponudi nov koncept delovanja i uspostavljanja saradnje sa lokalnom zajednicom.

Jedan od prioriteta asocijacije je i kreiranje čvrste veze između umetničke scene, različitih društvenih grupa i poslovnog sektora.

Izložba pod nazivom "GP1", koja će biti otvorena do 29. marta, okuplja radove trojice umetnika (Uroš Đurić, Goran Dragaš i Aleksandar Dimitrijević) koji na različite načine odgovaraju na pitanje o prirodi slikarstva danas i poziciji i motivima umetničkog delovanja.

U posebnom projektu pod nazivom "Window Art" biće predstavljen video rad mladog beogradskog umetnika Saše Tkačenka.

Galerija će biti simbolično otvorena performansom Aleksandra Dimitrijevića „Slikanje" tokom koga će umetnik na licu mesta i u aktivnoj komunikaciji sa posetiocima stvoriti rad "Četiri godišnja doba".

Trenutno je oko Galerije Prototip okupljeno oko 20 umetnika koje će aktivno participirati u radu galerije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE