• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinci, u Filharmonijicu!

Izvor mondo.rs

Najveseliji koncerti u Beogradskoj filharmoniji održaće se od 19. do 31. marta, za vreme drugog ciklusa koncerata za decu u ovoj sezoni.

Filharmoničari su za školarce od prvog do četvrtog razreda pripremili simfonijsku bajku Peća i vuk, Sergeja Prokofjeva koju će, uz dirigenta Milana Nedeljkovića, izvoditi  svakog radnog dana, od 10 i 12 časova. U ulozi naratora naći će se poznati "glas" i vedro lice i Javnog servisa za buđenje -  Dragan Ilić, koji će voditi decu kroz veselu priču o hrabrom dečaku Peći i njegovom lovu na strašnog vuka.

Beogradska filharmonijica će školarcima prirediti koncertne časove iz muzičke kulture, a na ovoj zabavnoj "nastavi" očekuje se prisustvo 4.500 đaka.

U simfonijskoj bajci o dečaku Peći, koji uz pomoć lovaca i prijatelja iz životinjskog carstva savladava vuka, svakog lika iz priče prati posebna muzička tema u tumačenju jednog orkestarskog instrumenta. Kroz muziku i priču naratora, mališani će se upoznati sa instrumentima koji čine simfonijski orkestar: tako temu ptičice svira flauta, mačka klarinet, temu patke oboa, vuka horne, dok Peću oslikavaju gudački instrumenti, džangrizavog ali dobronamernog deku fagot, a lovce timpani. Ovakve muzičke priče temelj su upoznavanja dece s muzikom, na njima primeren i zanimljiv način.

Beogradska filharmonija, već drugu sezonu za redom, posebnu pažnju posvećuje najmlađoj publici. Za većinu dece ovo će biti prvi susret sa klasičnom muzikom i filharmonijskim orkestrom, a da bi upoznavanje bilo još "slađe", kompanija Bambi poklanja mališanima omiljene Bambi slatkiše. U saradnji koja je sklopljena na obostrano zadovoljstvo, kompanija Bambi proširuje svoj projekat "Bambi neguje buduće šampione'', dajući podršku svim institucijama koje za cilj imaju edukaciju najmlađih sugrađana.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE