• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rokenrol očima Anamarije Vartabed

Izvor MONDO/Tanjug

Na multimedijalnoj izložbi "Moje r'n'r nebo" Anamarija Vartabedijan će od 1. aprila u Studentskom kulturnom centru predstaviti ilustracije za rok poeziju, crteže u kombinovanoj tehnici, rok fotografije, bibliofilsko izdanje knjige...

Rokenrol je stav, ideal, žeđ za slobodom i boljim svetom. On stremi ka prepoznavanju, povezivanju, komunikaciji. To je muzika koja prelazi granice, osvaja prostore duha, svesti i ljudskosti.

Rokenrol je u jednom trenutku u potpunosti postao ritam života ove autorke. Želeći da kroz svoju prizmu likovnog stvaraoca sačuva momente kada je fotografisala rok koncerte, ona predstavlja omaž rokenrol sceni sa naših eks-yu prostora i podseća na ljude bez čijeg postojanja mi danas ne bismo bili ljudi kakvi jesmo, kaže Vartabedijan o svom radu.

Ilustracija za rok poeziju je njen novi izraz koji u sebi sublimiše likovne medije kojima se bavi: crtež, fotografiju, slikarstvo, grafički dizajn. Ona povezuje univerzalne simbole i njihove grafičke prikaze kao što su zvezde, sunce, nebo, more, vetar, vinova loza, pas i golub sa univerzalnom porukom rokenrola.

Vartabedijan je rođena 1974. godine u Beogradu. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu 1998. godine. Novembra 2001. je magistrirala na slikarskom odseku - smer mozaik na istom fakultetu, kod prof. Branka Miljuša.

Grafičkim dizajnom bavi se od 1994. god. Od 1998. je član ULUPUDS-a i ULUS-a i foto kluba Kolor 202.

Priredila je 26 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Grupno izlaže od 1994. godine i predstavila se na preko 70 izložbi. Predavač je na Visokoj školi strukovnih studija Beogradska politehnika.

Bavi se rok fotografijom od 2004. godine. Urednik je fotografije u nedeljnom rok i art veb magazinu davidsubrock.com. Fotografisala je preko trista koncerata i svirki u regionu i sarađivala je sa mnogim rok bendovima.

Izložba koja je organizovana u okviru Aprilskih susreta trajaće do 4. aprila.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE