• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stend ap na engleskom u KC Gradu

Izvor mondo.rs

Veče "Laugh out proud" biće održano 14. maja u Kulturnom centru Grad.

Projekat "Laugh out proud" sastoji se od večeri stand up komedije koji će se održati u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Splitu. U šouu simboličnog naziva nastupiće LGBT komičari i komičarke iz UK, Skot Kapuro i Lara King, a šou će voditi Marina Orsag iz Hrvatske.

Cilj projekta "Laugh out proud" je da se utiče na svest ljudi u vezi LGBT prava kroz humor i stand up komediju i to u periodu kada je i svetski dan borbe protiv homofobije. Projekat je pokrenula LGBT grupa "LEZERO" iz Zagreba, pod vođstvom Marine Orsag.

Skot Kapuro je odgajan u Dali Sitiju u Kaliforniji; kada je imao tri godine preplivao je Engleski kanal. Od 1993. godine, izbegavao je AIDS pričajući neukusne viceve u svakoj zemlji engleskog govornog područja. Skot je čovek od poverenja iako je okružen dvoličnošću, ipak i dalje uspeva da smisli novi izazov za sebe.

Lara King je pisala pesme. Ona ih je pevala prelepo. Između pesama pričala je smešne priče. I nekoliko viceva. Onda je napisala neke smešne pesme.  Sada ona kombinuje oštar humor, uzdizanje melodija, lirsku simetriju reči i vrlo pametan šaljiv način da urnebesno opiše zbunjujuće apsurdnosti života. Ona peva kao anđeo i  nasmejaće vas dok se ne upiškite.

Larina debitanska komedija dobila je odlične kritike, prošlogodišnjim festivalima u Brajtonu i Edinburgu. U septembru 2011. godine je osvojila nagradu Funny Women Awards i stigla je u finale The Loaded LAFTAs, The Amused Moose LaughOff i 'L Talent'.

Pošto je obišla Britaniju sa Ronom Kameron, Su Perkins i top kabare divama Fascinantna Aida (proverite bodhran igrača, senzaciju na YouTube-u, 'Cheap Flights'); Lara sada uživa u svom zasluženom trenutku slave. To je kao da su Elen Deženeris i Kej Di Lang nekako napravile dete sa Džonom Heglijem. Iako su lezbejke. Naravno ne Džon Hegli. On je muškarac. Potpuno briljantano. I jako jako smešno.

Marina Orsag je prva žena koja je u Hrvatskoj počela da se bavi stand up komedijom, i to pre devet godina. Iza sebe ima više od hiljadu nastupa a ovom prilikom će nastupiti na engleskom jeziku.

Najnovije i najzanimljivije vesti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE