• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajam knjiga u znaku Dositeja

Beogradski sajam knjiga, koji će biti održan od 22. do 28. oktobra, ove godine biće posvećen temi "Dositej Obradović i prosvećenost", rekao je Beti umetnički direktor manifestacije Zoran Hamović. Tema Sajma uvedena je prošle godine, sa idejom da se privuče što veći broj izdavača zainteresovanih za neku konkretnu oblast, a prošlogodišnja manifestacija bila je posvećena 150. godišnjici rodjenja Nikole Tesle.

Beogradski sajam knjiga, koji će biti održan od 22. do 28. oktobra, ove godine biće posvećen temi "Dositej Obradović i prosvećenost", rekao je Beti umetnički direktor manifestacije Zoran Hamović.
Tema Sajma uvedena je prošle godine, sa idejom da se privuče što veći broj izdavača zainteresovanih za neku konkretnu oblast, a prošlogodišnja manifestacija bila je posvećena 150. godišnjici rodjenja Nikole Tesle.

U skladu s temom Sajma, na galeriji Hale XIV i ove godine biće priredjeno nekoliko izložbi, medju kojima je postavka u organizaciji Muzeja Vuka i Dositeja, posvećena jednom od najznačajnijih srpskih prosvetitelja, rekao je Hamović.

Pored izložbe o Dositeju Obradoviću, biće priredjena i tradicionalna izložba o ćirilici, kao i izložba posvećena 50. godišnjici Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Beograda na
kojoj će biti prikazan razvoj domaće udžbeničke literature.

Posetioci Sajma knjiga moći će da pogledaju i izložbu radova studenata beogradskog Fakulteta primenjenih umetnosti, kao i izložbu "Knjige za svet", u okviru koje će biti predstavljena domaća i strana izdanja dela srpskih autora prevedena na strane jezike.

Posebna tema sajamskog foruma ove godine biće "Bibliofilija", u okviru koje će biti
razmotren položaj knjige u savremenom društvu, u eri Interneta i novih vidova komunikacije, a biće reči i o starim, antikvarnim knjigama, koje se izlažu i prodaju na galeriji Hale XIV, rekao je Hamović.

On je kao jednu od novina izdvojio i uvodjenje zajedničkog Evropskog štanda, u Hali XIV Beogradskog sajma, na kojem će svoja izdanja predstaviti kulturni centri evropskih zemalja u Beogradu.

Hamović je dodao da bi ove godine na Sajmu, pored tradicionalnih nagrada za najboljeg izdavača, ediciju, izdavački poduhvat godine, najlepšu knjigu i najbolju dečju knjigu, trebalo da bude uvedena i nagrada stranom izdavaču za kontinuiran i jasan doprinos u objavljivanju i promociji srpskog stvaralaštva.

Počasni gost 52. beogradskog sajma knjiga je Italija.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE