• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čujte Srbi! Poklanjamo knjige

Izvor mondo.rs

U duhu 59. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga poklanjamo vam posebno izdanje knjige "Čujte Srbi! Čuvajte se sebe" priređeno povodom 100 godina od dolaska u Srbiju dr Rodolfa Arčibalda Rajsa.

 Beogradski sajam knjiga je uvek bio veliki praznik za ljubitelje pisane reči, a jedna od tema ove godine je 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Iste godine u Srbiju je stigao i dr Rodolf Arčibald Rajs, koji je Veliki rat i posleratne godine proživeo je sa srpskim narodom i vojskom. Odlično je upoznao mentalitet, vrline i mane Srba i opisao ih ostavivši rukopis kao zaveštanje narodu koji je voleo.

Izdanje sadrži ekskluzivne fotografije, kao i: govor dr R. A. Rajsa "Živela besmrtna Srbija!" održan u Beogradu 9. novembra 1918. u sali Kasine, Rajsovo pismo vojvodi Živojinu Mišiću poslato iz Pariza 28.5.1919. i deo testamenta sačinjen u Beogradu 23.3.1928. godine.

MONDO vam poklanja tri knjige "Čujte Srbi! Čuvajte se sebe". Najbržih troje koji nam pošalju mejl na [email protected] dobiće po jedan primerak i o tome biti obavešteni putem mejla.

  Izdavač "Dobra knjiga" među novim izdanjim izdvaja knjigu "33 x kako postati slikar" autora Branislava Kovača, koja se sastoji iz trideset tri priče o trideset tri eminentna srpska slikara (među kojima su Milić od Mačve, Dragan Martinović Martin, Danica Masniković, Vasa Dolovački, Aleksandar Luković Lukijan itd.), različitih profila i generacijskih raspona, koja predstavlja svojevrstan omaž savremenoj likovnoj umetnosti.

Na štandu u Hali 1, osim velikih akcija i popusta, posetioci će imati priliku da se druže sa našim piscima koji će tom prilikom potpisivati knjige.

Četvrtak,30.10. u 17 časova - Milovan Mića Jovanović, autor knjiga Kraj igre, Sedma knjiga i Putnici

Petak, 31.10. u 13 časova - Nenad Milkić, autor knjige Zovem se Dunja

Subota, 1.11. u 12 časova - Aleksandar Živković, autor knjige Obretenije Novakovo i Poslednji pozdrav iz Teodosije; u 15 časova - Slikari opisani u knjizi 33 x Kako postati slikar

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mili

I ja sam bila odusevljena dok sam je citala. Sazeo je sve porbleme srpskog roda bolje i od nas samih!

Стефан

Врло ми је драго што се пропагира ова књига. Заправо, то је књижица, коју свако може да прочита и да схвати. Врло корисно!

SERIJE