• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izlozba "Henri Mur - grafičar" u Muzeju Vojvodine

Izvor mondo.rs

Nakon beogradske izložbe u Narodnom muzeju, novosadska publika imaće prilike da pogleda izložbu u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu do kraja novembra. Izložba će biti otvorena 7. novembra.

Predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, British Council-a,  Muzeja Vojvodine i Banca Intesa predstavili su na današnjoj konferenciji za novinare izložbu grafika i skulptura čuvenog engleskog umetnika Henrija Mura pod nazivom "Henri Mur – grafičar".

Na konferenciji za novinare Dr Agneš Ozer, direktorica Muzeja, najavila je otvaranje izložbe za petak, 7. novembra i zahvalila se Vladi Vojvodine na podršci u realizaciji ove izložbe. Ona je izrazila nadu da će izložba izazvati pažnju "kako savremenika stvaralaštva Henrija Mura, tako i mladih koji se tek upoznaju sa pojmom moderne umetnosti u XX veku, čiji je predstavnik bio Henri Mur“.

Izložba "Henri Mur – grafičar" koncipirana je kao putujuća izložba i predstavlja presek rada Henrija Mura od 1934. do 1984. godine.

British Council ima višedecenijsku praksu predstavljanja britanske likovne umetnosti putem gostujućih izložbi, a posebno mesto i značaj u tome ima rad Henrija Mura. Najvećim delom je upravo British Council zaslužan što je umetnost Henrija Mura popularizovana širom sveta.

"Društveno angažovanje Banca Intesa u velikoj meri je usmereno na očuvanje kulturnog nasleđa, kao i dugoročno ulaganje u razvoj kulture, ali i promociju njenih vrednosti i podršku kulturnoj razmeni. Povezujući se sa sektorom kulture i nevaladinim insistucijama gradimo društveni kapital, koji je za nas kao banku, podjednako važan kao i finansijski“, rekla je Rajka Šinik Vulić, menadžer za korporativne komunikacije Banca Intesa.

Skulpture i grafike predstavljaju celinu kojom dominira Murov prepoznatljiv stil i izraz. Na izložbi u Muzeju Vojvodine pored grafika biće prikazano šest skulptura, nastalih u periodu od od 1934. do 1977. godine.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gordana

Ok

SERIJE