• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maratonci u pozorištu

Pozorište na Terazijama počeće novu sezonu 5. oktobra baletskom predstavom "La Kapinera" u režiji i koroegafiji Mikelea Merole, sa Ašhen Ataljanc u glavnoj ulozi, najavio je danas na konferenciji za novinare upravnik pozorišta Mihajlo Vukobratović.

Pozorište na Terazijama počeće novu sezonu 5. oktobra baletskom predstavom "La Kapinera" u režiji i koroegafiji Mikelea Merole, sa Ašhen Ataljanc u glavnoj ulozi, najavio je danas na konferenciji za novinare upravnik pozorišta Mihajlo Vukobratović.

"Ta predstava je u protekloj sezoni donela novi kvalitet našem teatru, letos je na međunarodnom festivalu u Tivtu osvojila tri nagrade, a ove jesni učestvovala je i u pratećem programu Bitefa", istakao je on.

Vukobratović je najavio da će Pozorište na Terazijama nastaviti saradnju sa inostranim autorima i usavršavanje igračkog i muzičkog ansambla.

Poznati brodvejski igrač, koreograf i pedagog Čet Voker, koji je karijeru počeo sa slavnim Bobom Fosijem, dolazi ponovo na Terazije, posle uspešne saradnje u mjuziklu "Čikago". Voker će držati dvonedeljnu radionicu, a zatim audiciju za novu postavku mjuzikla "Kabare", koju će i režirati.

"Premijeru planiramo tek za decembar. Vredi sačekati kada je reč o tako značajnom projektu", izjavio je Vukobratović.

Sledeća nova predstava u ovoj sezoni biće muzička melodrama "La Strada" (Drum), dramatizacija istoimenog filma Federika Felinija.

Za februar 2008. u planu je početak proba za domaći mjuzikl "Maratonci trče počasni krug", u saradnji sa autorom tog kultnog komada Dušanom Kovačevićem, na muziku koju komponuje Zoran Simjanović. Koreograf će biti Mojca Horvat, a reditelj Kokan Mladenović.

Njih dvoje uspešno su postavili na scenu najveći hit prošlogodišnje sezone "Čikago", koji je izveden čak 50 puta. Na matičnoj sceni i gostovanjima videlo ga je oko 30.000 ljudi. Sledeće gostovanje je 1. i 2. novembra u Nišu.

"'Maratonci' su još jedan naš iskorak, pokušaj da nešto što je već domaća klasika pretočimo u žanr imanentan našem teatru, jedinom muzičkom pozorištu u zemlji. To je pomalo i rizik, ali sam Kovačević je rekao da je pišući ovaj komad imao i ideju da u njemu bude dosta pevanja", izjavio je Vukobratović.

On je najavio i promenu u ansamblu, jer je jedna od prvakinja Bojana Stefanović u drugom stanju. U popularnom mjuziklu "Neki to vole vruće" ulogu Puslice na audiciji je dobila mlada i talentovana Ivana Jovanović.

Umetnički direktor Pozorišta na Terazijama Željko Jovanović najavio je nastavak rada kabaretske scene u foajeu teatra, za koju se spremaju i novi projekti. Jedan od njih biće na temu Evrovizije, po tekstu koji će najverovatnije raditi Maja Pelević.

Ulaznice za predstave u Pozorištu na Terazijama iznose od 600 do 900 dinara, a popust imaju grupne posete.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE