• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminula glumica Olga Savić

Izvor mondo.rs

Cenjena glumica i umetnica, preminula je u nedelju, 23. novembra, ali je po njenim željama, vest o smrti objavljena tek nakon sahrane.

 Olga Savić je rođena u Loznici 23. januara 1934. godine, a po završetku glume na Akademiji za pozorište i film i jugoslovenske književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, počinje sa radom u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je provela najveći deo svoje glumačke karijere.

U JDP-u ju je dočekala uloga Gejl Meri u "Sabinjankama" Rastka Petrovića, koja joj je donela Sterijinu nagradu 1960. godine.

Igrala je i u drugim pozorištima poput Ateljea 212 ("Izgnanici", "Nesporazum"), a pored glume, bavila se i scenskim adaptacijama i dramatizacijama, režijom, pa i prevođenjem sa ruskog i francuskog jezika.

Imala je učešća i u televizijskim dramama, adaptacijama domaćih i svetskih klasika, a radila je i sa rediteljima poput Slave Ravasa, Save Mrmaka, Ivana Hetriha...

Poeziju se bavila u društvu najboljih pesnika (Desanka Maksimović, Stevan Raičković...), a poslednja uloga joj je bila u predstavi "U potpalublju" Vladimira Arsenijevića, u režiji Nikite Milojevića. Više puta je bila dobitnica Godišnje nagrade JDP-a.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE