• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žrtve instalacije u Tejt galeriji

Instalacija u vidu pukotine duge 167 metara u betonskom podu jedne sale u Tejt galeriji moderne umetnosti u Londonu, uzrokovala je povredu troje posetilaca, saopštila je uprava muzeja. Tri osobe koje su se suviše približile pukotini, instalaciji kolumbijske umetnice Doris Salsedo, upale su u nju nakon čega je osoblje muzeja moralo da im ukaže pomoć.

Instalacija u vidu pukotine duge 167 metara u betonskom podu jedne sale u Tejt galeriji moderne umetnosti u Londonu, uzrokovala je povredu troje posetilaca, saopštila je uprava muzeja.

Tri osobe koje su se suviše približile pukotini, instalaciji kolumbijske umetnice Doris Salsedo, upale su u nju nakon čega je osoblje muzeja moralo da im ukaže pomoć.

"Za njih se odmah pobrinulo osoblje iz obezbedjenja muzeja koje je prošlo obuku iz prve pomoći, ali niko nije zadobio ozbiljne povrede", izjavio je portparol muzeja, prenele su agencije.

Nova, nedavno postavljena instalacija koja predstavlja pukotinu dugu 167 metara, dubine ponegde i do jednog metra, po rečima njene autorke simbolizuje ponor izmedju pripadnika bele rase i ostalog dela čovečanstva.

U prospektu koji se deli posetiocima muzej upozorava na moguću opasnost od pada u pukotinu, ali ne predvidja da postavi nikakvu sigurnosnu ogradu koja bi "smetala pri razgledanju dela".

Tokom prva dva dana 23.000 posetilaca došlo je da vidi instalaciju kolumbijske umetnice.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE