• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavica Danilović: Bukvar domaće estrade

Novinarka Slavica Danilović objavila je knjigu "Estrada bez mikrofona" u kojoj se bavi privatnim životom oko 400 domaćih estradnih zvezda, saopštila je izdavačka kuća "Svet knjige".

Novinarka Slavica Danilović objavila je knjigu "Estrada bez mikrofona" u kojoj se bavi privatnim životom oko 400 domaćih estradnih zvezda, saopštila je izdavačka kuća "Svet knjige".

Kako se navodi, knjiga Danilovićeve bavi se pitanjima poput - koje su "pevačice pravo iz osnovne škole krenule u kafanu, zašto su pojedine pevačice krile estetske operacije, da li je Seku Aleksić bolje oblačila šnajderka ili poznati stilisti i šta su Lepoj Breni predvidele Milja Vujanović i čuvena Vanga?"

Sa iskustvom višegodišnjeg praćenja domaće muzičke scene u "Nedeljnom telegrafu", autorka piše i o fudbalskim iskustvima Bore Djordjevića i Zdravka Čolića, kako se u ulozi dede snalazi Goran Bregović, kao i ko je sa estrade pevao Josipu Brozu Titu, ko Slobodanu Miloševiću, a ko Velimiru Iliću.

U 18 poglavlja "Estrade bez mikrofona" Danilovićeva se bavila i estradnim brakovima i razvodima, ko koliko ima dece, ko je s kim u vezi, koju garderobu nose estradne zvezde, gde je kupuju, ko su im stilisti, kao šta voze i kakvi su vozači".

"Šta su završili od škole, ko ima tetovaže, a ko pirsinge, koje su im omiljene kafane, koji su estradni tračevi koji se pamte, ko je koga tužio i zašto, koliko su skloni alkoholu i drogama, kako brinu o svojoj bezbednosti", estradne su teme koje je obradila Danilovićeva u svojoj knjizi.

Uz napomenu da je "knjiga praktično enciklopedijskog tipa", iz "Sveta knjige" je saopšteno da je kao dodatak objavljen i spisak pravih imena i prezimena pevača koji su poznatiji po svojim nadimcima, kao i datumi rodjenja skoro 250 estradnih zvezda.

Kako je najavljeno, "Estrada bez mikrofona" Slavice Danilović biće predstavljena javnosti na Medjunarodnom sajmu knjige u Beogradu od 22. do 28. oktobra na štandu izdavačke kuće "Svet knjige".

Danilovićevoj je "Estrada bez mikrofona" treća knjiga. Prethodno je kod istog izdavača objavila "Srpski top modeli" (2005) i "Uspešne žene"(2005).

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE