• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren italijanski štand na Sajmu knjiga

Ministar spoljnih poslova Italije Masimo D Alema i ministar za kulturu Vojislav Brajović otvorili su na Sajmu knjiga štand Italije, ovogodišnjeg počasnog gosta Sajma.

Ministar spoljnih poslova Italije Masimo D'Alema i ministar za kulturu Vojislav Brajović otvorili su na Sajmu knjiga štand Italije, ovogodišnjeg počasnog gosta Sajma.

"Čast mi je da pozdravim Italiju. Ovo je prilika da se naša čitalačka publika bolje upozna sa delima italijanske viševekovne kulture i savremenog stvaralaštva", rekao je Brajović.

D'Alema je istakao da "ovaj izuzetan dogadjaj pokazuje koliko je Srbija orijentisana ka kulturi i koliko kultura predstavlja deo srpskog društva".

On je rekao da je Italija vezana za Srbiju odnosima prijateljstva, čvrstim ekonomskim vezama i "posebnim političkim odnosom".

Izražavajući zadovoljstvo što Sajmu knjiga u Beogradu prisustvuje i u svojstvu izdavača, D'Alema je predstavio publikaciju "Razmišljanja o Evropi, dve godine integracija na stranicama časopisa Italijanievropljani", koja je objavljena na italijanskom i srpskom jeziku.

Publikacija je specijalno izdanje Fondacije "Italijanievropljani", čiji je predsednik D'Alema, zajedno sa Djulijanom Amatom, i predstavlja niz članaka različitih saradnika o Evropi i njenim institucionalnim i ekonomskim aspektima.

"Odluka da se ovi eseji prevedu i na srpski ima političku poruku, a to je da Srbiju smatramo integralnim delom velike evropske porodice i da ćemo se boriti da ona ubrzo postane član Evropske unije" istakao je italijanski ministar.

Italija je, dodao je D'Alema ubedjena da ne samo Srbija već i sve balkanske zemlje, koje su preživele dramatične trenutke treba unutar EU da nadju zajednički život i stabilnost.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE