• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Tanje Topuzoske u KC "Nea Pangea"

Izvor mondo.rs

Izložba maski pod nazivom "Naličje maske" autorke Tanje Topuzoske biće otvorena u petak 6. marta u 17 sati u KC "Nea Pangea".

Ova nesvakidašnja i zadivljujuća kolekcija maski biće postavljena u galeriji KC "Nea Pangea" u Crnogorskoj ulici br. 8 u Beogradu i trajaće osam dana.

Za vreme trajanja izložbe odvijaće se srodni prateći programi, posetioci će moći da vide tehniku kojom ova umetnica pravi maske, predstaviće se bodyart umetnici kao i studenti kostimografije sa FDU.

Bal pod maskama je nekada bio društveni ventil kroz koji su ljudi izražavali svoju slobodnu volju. Zahvaljujući mističnosti maski, oni koji ih nose dobijaju snagu i moć. Na maskenbalima svako može, iako pod maskom, da pokaže svoje pravo lice. Vremena kada su maske imale određenu magijsko religijsku funkciju su odavno prošla. Sada maska ima ulogu inspiracije u izražavanju sveta iz ugla umetnika.

Diplomirana vajarka Tanja Topuzoska iz Crne Gore, ovim umetničkim zanatom je počela da se bavi pre 5 godina. Sa svojim ručno pravljenim maskama prisutna je na svim značajnim karnevlima na Jadranu. Veoma atraktivno dekorisane, Tanjine maske isprva su bile nalik Venecijanskim, maskama koje zavode, zasmejavaju, rugaju se ili plaše svetinu.

Takođe, pravila je i maske kao modne detalje, maske koje žene i muškarci uklapaju uz garderobu, kače na zidove, nose na žurkama, festivalima.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE