• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U ponedeljak besplatno na Sajam knjiga!

Pedeset drugi Medjunarodni beogradski sajam knjiga, koji je do subote 27. oktobra posetilo oko 135.000 ljudi, biće produžen do ponedeljka u 16 časova, saopštili su organizatori te manifestacije.

Pedeset drugi Medjunarodni beogradski sajam knjiga, koji je do subote 27. oktobra posetilo oko 135.000 ljudi, biće produžen do ponedeljka u 16 časova, saopštili su organizatori te manifestacije.

Ulaz na sajam u ponedeljak biće besplatan za sve posetioce, a organizatori očekuju da će i ove godine do zatvaranja manifestaciju posetiti oko 200.000 ljudi, rekla je izvršna direktorka preduzeća "Beogradski sajam" Mirjana Lukić.

Prema njenim rečima, sajam knjiga u Beogradu već godinama posećuje oko 150.000 ljudi s kupljenim ulaznicama, kao i više hiljada bibliotekara, izdavača i njihovih gostiju, počasnih posetilaca i novinara.

Apsolutni rekord posete na ovogodišnjem sajmu zabeležen je u subotu, kada je manifestaciju posetilo oko 38.000 ljudi, rekla je Lukićeva.

Ove godine na sajmu je učestvovalo oko 800 izdavača iz Srbije i regiona, kao i iz Kanade, SAD, Grčke, Velike Britanije, Francuske, Brazila, Portugala, Angole, Irana, Švajcarske, Japana, Poljske, Austrije, Nemačke, Rusije i Kine.

Predsednik Saveta sajma knjiga Simon Simonović istakao je da je Rusija ove godine imala zapaženo učcešće na manifestaciji i najavio da će sledeće godine štand te zemlje na sajmu knjiga biti još veći.

Uz Japan, koji će naredne godine biti počasni gost sajma knjiga u Beogradu, Rusiju i Kinu, koje su ove godine prvi put učestvovale na sajmu, naredne godine gosti manifestacije biće i izdavači iz Indije, tako da ćemo imati značajno prisustvo izdavača iz Azije na sajmu knjiga, istakao je Simonović.

On je podsetio da je ove godine, prvi put, na sajmu knjiga u Beogradu učestvovalo i pet inostranih kulturnih centara - Britanski savet, Italijanski institut za kulturu, Gete institut, Austrijski kulturni forum i Francuski kulturni centar - na zajedničkom štandu "EUNIK" u Hali XIV.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE