• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. godine preporučuje Ivana Mihić

Poznata glumica i autorka Ivana Mihić za MONDO daje preporuku tri knjige koje bi svaka osoba trebalo da pročita tokom odrastanja.

Posle romana "Moj jedini život" i "Led" Ivana Mihić je objavila novi nesvakidašnji roman o povezanosti biznisa, politike i glamura "Headhunters". Poznata glumica i autorka je ovoga puta priredila je priču o današnjim "lovcima na glave" koji za velike kompanije pronalaze sposobne kadrove i preotimaju ih od konkurencije da im vode biznis i podižu profit.

Glavni likovi ovog romana, otac Obren i sin Filip, sa zavodljivom Minom Poleto između njih, vode agenciju Chemistry Biz Links, jednu od najmoćnijih u regionu. Njihov posao ispunjen je strašću za novcem i moći, dekadencijom i potonućem morala, opasnim igrama u kojima se zarađuju milioni, ali i dramatičnim sudbinama, vatrenim ljubavima i naglim usponima i još bržim padovima "velikih igrača". Vrtoglavi zapleti koji prate tokove krupnog kapitala i šokantna otkrića o klijenteli hedhantersa i tranzicionim profiterima vode nas u samo središte visokog biznisa i otkrivaju mračne mehanizme na kojima počiva moć današnje elite.

"Istraživanje profesije headhuntersa za mene je bilo neverovatno inspirativno i zakovitlalo mi je maštu iz koje su potom navirale ideje za uzbudljive situacije kroz koje prolaze glavni junaci. Sama priča je oslonjena i na istinite događaje iz bliže i dalje prošlosti i bavi se onim delom društva u kojem su jedine i najveće vrednosti trka za novcem, bogatstvom, vlašću nad tržištem... društva u kojem se potiskuju humana osećanja i forsira neprekidno uspinjanje na lestvicama moći. U toj surovoj borbi javljaju se, iako neželjene, velike i strasne ljubavi nad kojima se nadvija neprekidno pitanje hoće li opstati ili biti žrtve sukoba bespoštednih interesa", rekla je Ivana Mihić.

Pitali smo Ivanu kakve su njene čitalačke navike i šta najviše voli da čita.

"Osnov profesije kojom se bavim je čitanje. Pre svega, dramske literature ali i svake druge. U poslednje vreme mnogo čitam poeziju jer imam mnogo prijatelja među poetama. Vremena za čitanje romana nemam kao nekad, ali se trudim da pratim novu literaturu. Omiljenih knjiga imam više i s vremena na vrema im se vraćam. Poslednje što sam čitala je zbirka pesama 'Kavezi' izvrsnog Zvonka Karanovića, za koju je i nagrađen. U čitanju sam i uzbudljive knjige Filipa Davida 'Kuća sećanja i zaborava'".

Ivana Mihić je za MONDO umesto preporuke konkretnih knjiga za čitanje do 18 godine, izdvojila imena tri pisca na koje bi mladi trebalo da obrate pažnju.

1. Fjodor Mihajlovič Dostojevski

2. Migel de Servantes

3. Vilijam Šekspir

Za temelj odrstanja i obrazovanja mladog čoveka to su sigurno jedni od najmudrijih pisaca, klasici  literature.

______________________

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan tip

Dobra je imena preporucila, velikani svjetske knjizevnosti, tu nema spora.Do 18. godine svakako Hajduci-Nusic, Stojan Mutikasa-Svetozar Corovic, Orlovi rano lete-Branko Copic...ima jos da ne nabrajam sada.Neko rece da ima boljih pisaca od Servantesa.Slozicu se s njim, ali ne vjerujem da ih je mnogo.

Tanja

Lovac u razi , Hej nisam ti to pricala - Kapor, za mladje sve knjige Gradimira Stojkovica, za devojcice Gordost i predrasuda , Ema, ceo opus, neizbezni Nusic i Sterija a ostalo teze stivo onda kada mogu da razumeju....

jack rafferty

Julius Evola, Ernst Jinger, Ezra Paund...

SERIJE