• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo muzičar Dušan Jovanović

Direktor Muzičke produkcije Radio televizije Srbije i oboista Dušan Jovanović (43), preminuo je u utorak u Beogradu posle kratke i teške bolesti, saopštila je Muzička produkcija RTS.

Direktor Muzičke produkcije Radio televizije Srbije i oboista Dušan Jovanović (43), preminuo je u utorak u Beogradu posle kratke i teške bolesti, saopštila je Muzička produkcija RTS.

Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, zajedno sa čuvenom flautistkinjom Irenom Grafenauer, odaće poslednju počast Dušanu Jovanoviću koncertom koji će se u njegovu čast održati na Kolarcu 6. decembra u 20 sati.

O datumu komemoracije i sahrane prerano preminulog Jovanovića, Muzička priodukcija će obavestiti naknadno.

Jovanović, koji je studije muzike završio u Kelnu kod prof. Helmut Huckea 1986. godine sa najvišom ocenom, jedan je od zaslužnih što će u istoriji Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a prethodna i sezona koja je pred nama biti zabeležene kao godine za pamćenje.

Pre dve godine postao je direktor Muzičke produkcije RTS. Zahvaljujući njegovom ličnom i angažmanu njegovih saradnika, u Beogradu su u poslednje dve godine nastupili Monserat Kabaje, Najdžel Kenedi, Šlomo Minc, Kristijan Evald, a tokom ove sezone beogradsku publiku očekuju nastupi operske dive Kiri Te Kanave, Irene Grafenauer, Nikolaja Petrova, Aleksandre Verbickaje, Nikite Borisoglebskog i mnogih drugih.

Jovanović je bio inicijator i koordinator koncertnog spektakla "Karmine Burane" koji je pod vodjstvom dirigenta Bojana Sudjića u Sava Centru okupio, kao nikad do tada, 650 učesnika, učenika muzičkih škola.

Svojim zalaganjem na mestu direktora uspeo je da ansamble Muzičke produkcije RTS-a postavi kao nosioce velikih muzičkih dogadjaja, festivala i privuče značajne partnere.

Donacija Vlade Srbije kojom je omogućena kupovina novih instrumenata za sve ansamble Muzičke produkcije RTS-a, predstavlja krunu karijere Jovanovića čiji prerani odlazak predstavlja veliki gubitak kako za njegove najbliže, tako i za čitavu kulturnu javnost, saopštava muzička produkcija RTS.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE