• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Aladinove čarobne lampe" u "Buhi"

U pozorištu "Boško Buha" 9. decembra biće premijerno prikazana predstava "Aladinova čarobna lampa", najavio je direktor tog teatra za decu Boško Djordjević.

U pozorištu "Boško Buha" 9. decembra biće premijerno prikazana predstava "Aladinova čarobna lampa", najavio je direktor tog teatra za decu Boško Djordjević.

Poznatu bajku, u dramatizaciji Nikolasa Stjuarta Greja, režirao je Milan Karadžić. Glavne uloge igraju Viktor Savić (Aladin), Mirka Vasiljević (Princeza) i Dejan Lutkić (Džin iz lampe), a u ansamblu su i Aleksandra Simić, Ivan Jevtović, Boba Latinović, Dragoljub Denda i drugi.

Dramaturg Milena Depolo istakla je da je predstava uradjena kao klasična bajka, po kojima je bilo poznato pozorište "Buha".

"Nismo vršili nasilnu modernizaciju. Samo su odnosi medju likovima osavremenjeni, pa su tako Aladin i princeza zaljubljeni tinejdžeri", dodala je ona.

Karadžić je podsetio da je taj komad, u prevodu Srboljuba Stankovića, bio na repertoaru u "Buhi" još 70-ih godina prošlog veka u režiji Paola Madjelija.

"U novoj postavci trudili smo se da ne oduzmemo ni jedan segment bajkovitosti, fantastike, čednosti i nežnosti, ali i da ne upadnemo u stereotipe ili naivnost", rekao je Karadžić.

Prema njegovom vidjenju, suština je u ljubavnoj priči izmedju siromašnog mladića i lepe princeze, dok je komični element dat kroz lik duha iz lampe.

"On je namerno kreiran smelo, ludo, otkačeno, sa elementima koji cuče u svakome od nas i podstiču nas da ostvarimo svoje snove. U ovoj predstavi niko neće na tacni dobiti dvorac ili ljubav, jer duh neće da uradi sav posao, svako mora sam da zasluži ono što želi", rekao je Karadžić.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE