• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovan Kolundžija - 40 godina nastupanja

Violinista Jovan Kolundžija obeležiće jubilej, 40 godina godina na koncertnom podijumu koncertom u Zadužbini Ilije M. Kolarca, najavljeno je u Centru lepih umetnosti "Guarnerius". Kolundžija je rekao agenciji Beta da će na koncertu povodom svog jubileja, zajedno sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom izvesti muziku kompozitora Žan Mari Leklera, Johana Sebastijana Baha, Frica Krajslera i Sen-Sansa.

Violinista Jovan Kolundžija obeležiće jubilej, 40 godina godina na koncertnom podijumu koncertom
u Zadužbini Ilije M. Kolarca, najavljeno je u Centru lepih umetnosti "Guarnerius".

Kolundžija je rekao agenciji Beta da će na koncertu povodom svog jubileja, zajedno sa pijanistkinjom Nadom Kolundžijom izvesti muziku kompozitora Žan Mari Leklera, Johana Sebastijana Baha, Frica Krajslera i Sen-Sansa.

Kulundžija će jubilej obeležiti turnejom u okviru koje je 4. decembra gostovao u Sarajevu, a nakon Beograda nastupiće u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Somboru, Subotici, Kraljevu,
Smederevu, Kruševcu, Bečeju, Pančevu, Pirotu, Kikindi, Mostaru i drugim gradovima bivše Jugoslavije.

Prema njegovim rečima, Centar lepih umetnosti "Guarnerius" na sve načine učestvuje u afirmaciji mladih muzičara, pa će na koncertima u okviru turneje, pored njega nastupati i najtalentovaniji mladi
muzičari iz grada domaćina.

Kolundžija je najavio veliki koncertni poduhvat pod nazivom "Volite li Betovena", koji će premijerno biti izveden u Beogradu krajem sledeće godine.

"Ideja je da na koncertu integralno budu izvedene Betovenove sonate za klavir i violinu, što do sada niko nije radio ne samo kod nas već i u svetu", rekao je on.

Jovan Kolundžija je rodjen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova. Usavršavao se kod violiniste Henrika Šeringa.

Osnivač je Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv "Guarnerius" po Gvarnerijusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE