• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanska biblioteka kupila Pinterov arhiv

Britanska biblioteka kupila je arhiv dramskog pisca i nobelovca Harolda Pintera, uključujući njegovu prepisku sa velikanima pozorišta i književnosti, saopštila je ta institucija. "Za Britansku biblioteku je jako uzbudljvo što je nabavila arhiv našeg najvećeg živog dramskog pisca", rekao je Džejmi Endruz, čelnik odeljenja za rukopise savremene literature.

Britanska biblioteka kupila je arhiv dramskog pisca i nobelovca Harolda Pintera, uključujući njegovu prepisku sa velikanima pozorišta i književnosti, saopštila je ta institucija.

"Za Britansku biblioteku je jako uzbudljvo što je nabavila arhiv našeg najvećeg živog dramskog pisca", rekao je Džejmi Endruz, čelnik odeljenja za rukopise savremene literature.

"Ovo je divna kolekcija koja baca novo svetlo na svaki stadijum njegovog izuzetnog stvaralaštva u proteklih 50 godina, i mi se radujemo što ćemo taj materijal učiniti dostupnim stručnjacima", dodao je Endruz.

U arhivu se nalaze i pisma koje je Samjuel Beket uputio Pinteru, kao i pisma i rukopisi iz vremena dok je Pinter saradjivao sa rediteljem Džozefom Louzijem i njegova korespondencija sa pesnikom Filipom Larkinom.

Neki od dokumenata iz arhiva biće izloženi u Britanskoj biblioteci od 11. januara do 13. aprila.

Pinter (77), poznat po tome što je svoje čvrste političke stavove uvrstio u pozorišne komade, nagradjen je Nobelovom nagradom za književnost 2005. godine.

Napisao je brojna dela medju kojima su "Prevara", "Nastojnik", "Povratak", "Izdaja", "Lift za kuhinju", "Ljubavnik", "Rodjendan", "Soba".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE