• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba digitalnih fotografija Bogdana Vojnovića

Izvor mondo.rs

Nesvakidašnje digitalne fotografije umetnika Bogdana Vojnovića biće prikazane u okviru izložbe "Staklara" u galeriji Štab od 12. do 16. septembra. Adresa galerije je Crnogorska 10.


Digitalnim intervencijama i spajanjem velikog broja fotografija i različitih kadrova, Bogdan Vojnović pravi svojevrsne "foto konstrukte", a glavna inspiracija za njegov rad bio je napušteni kompleks
fabrike Društvenog preduzeća Industrije stakla Pančevo.

Izmene u savremenim kompjuterskim softverima trajale su i do 30 dana po fotografiji. Ono što je specifično za ovakve fotografije je to što one u realnosti ne bi mogle da se obuhvate jednim kadrom, već umetnik sam osmišljava i kreira vizuelne celine.

Bogdan Vojnović je diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu nakon čega je završio i master studije u oblasti Slikarstvo i transmedija. U svom radu, umetnik koristi softvere za digitalne intervencije i transformacije različitih formata fotografija, a najčešći motivi su ljudska figura, industrijski kompleksi, kao i detalji na različitim urbanim objektima.

Vojnović je do sada imao četiri samostalne izložbe digitalnih fotografija, a učestvovao je i u brojnim značajnim grupnim izlaganjima crteža, fotografija i skulptura.

Recenzent izložbe "Staklara" je Dejan Grba, istaknuti umetnik i profesor na Fakultetu likovnih umetnosti.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE