• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Muzejski stručnjaci se edukuju u Novom Sadu

Izvor mondo.rs

Seminar "Muzej i komunikacije" biće održan od 2. do 4. novembra u Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog u Novom Sadu.

Izvor: MONDO, Petar Stojanović



Seminar u fokusu ima transformaciju muzeja zasnovanu na principima moderne komunikacije, odnosno sticanje novih znaja i veština neophodnih da taj proces rezultira kvalitetom prema svetskim standardima. On je deo redovnog programa Nacionalnog komiteta Međunarodnog saveta muzeja (ICOM Srbija) koji za cilj ima edukaciju u muzejima. ICOM je u saradnji sa svojim strateškim partnerom Artis Centrom iz Beograda, okupio tim vrhunskih stručnjaka u oblasti komunikacije i marketinga u muzejima.

 Na seminaru čiji je pokrovitelj Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije, predavanja će držati: Milena Dragićević Šešić (Unesko katedra za kulturnu politiku i menadžment), Aleksandar Protić (Francuska UNESCO federacija), Tijana Palkovljević-Bugarski (Galerija Matice srpske), Bjorn Stenvers (44 Official Amsterdam Museums), Tamara Ognjević (Artis Centar)...

Polaznici seminara, njih 30, biće u prilici da prošire svoja saznanja u oblasti komunikacijskih strategija, muzejskog marketinga, interpretacije baštine, krizne komunikacije, korišćenja društvenih mreža i novih tehnologija, uticaja muzeja na oblikovanje kulturne politike i intrakorporativne komunikacije. Zastupljeni su muzeji i srodne institucije sa teritorije čitave Srbije (Čačak, Valjevo, Niš, Kruševac, Raška, Vršac, Zrenjanin, Sremska Mitrovica, Kikinda, Beograd i Novi Sad), a biće i predstavnika iz Crne Gore. Pored primera dobre prakse u procesu modernizacije domaćih muzeja, biće održan i okrugli sto sa novosadskim urednicima i novinarima "Šta mediji očekuju od muzeja".

__________
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava. Pratite MONDO i na Instagramu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE