• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta čitati do 18. preporučuje bend Divanhana

Izvor mondo.rs

Klavijaturista sjajnog bosanskog benda za MONDO preporučuje tri knjige koje bi svako trebalo da pročita do punoletstva.

Bend Divanhana nastupice 1. marta na beogradskom Kolarcu, kada ce beogradskoj publici predstaviti tradicionalnu muziku u novim aranžmanima koji su nastali uz uticaj jazz, pop i klasicne muzike 20. veka. Namera benda je negovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike BiH, vec i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sedvalinku.

Grupu su osnovali studenti Muzicke akademije u Sarajevu 2009. godine, i debitantski CD "Dert" objavili su 2011. godine, sa potpisom Voltera Kvintusa, jednog od najpriznatijih evropskih world music producenata. Iste godine krecu i sa koncertnom aktivnošcu, nastupaju na festivalima, a 2013. pocinju veliku evropsku turneju. Krajem 2013. objavljuju "Bilješke iz Šestice", i nastavljaju nastupe širom Evrope - na festivalu Balkan Trafik u Briselu nastupili su cetiri puta uzastopno, zbog ogromnog interesovanja! Autori su zvanicne himne fudbalske reprezentacije BiH "Zvijezda tjera Mjeseca", a poslednji album "Zukva" objavili su 2015. godine. Clanovi benda su Naida Catic (vokal), Neven Tunjic (klavir), Nedžad Mušovic (harmonika), Azur Imamovic (bas gitara), Rifet Camdžic (bubanj) i Irfan Tahirovic (udaraljke). Na naša pitanja o knjigama odgovarao je klavijaturista Neven.

Šta najviše volite da citate, i koliko imate vremena za to?

"Uglavnom citam beletristiku i poeziju, ali u poslednje vreme mi nije strana ni neka strucna literatura iz oblasti psihologije i filozofije. Vreme za citanje se uvek nade ukoliko citanje ima svrhu. Kod mene je ponekad svrha odmor i beg od svakodnevnice, pa se cesto pred spavanje dohvatim neke pisane stranice, ali isto tako i tokom putovanja na turnejama citanjem ubijam vreme provedeno na tockovima".

Koja Vam je omiljena knjiga, ili knjiga koja je u poslednje vreme ostavila najdublji utisak na Vas, i zašto baš ta?

"Iskren da budem, u poslednje vreme sam se po ko zna koji put vratio Kunderi. Jednostavno me njegov stil pisanja uvek nanovo i svaki put na drugaciji nacin oduševi. Covek je, pored toga što je sjajan književnik, bio muzicar i kompozitor te mu se kroz prste cesto latentno provlaci neka muzicka misao kao lajtmotiv. Možda otuda moja naklonost Kunderi".

Koje tri knjige biste svakome preporucili da procita do 18. rodendana, i zašto baš te?

"1. 'Derviš i Smrt' (M. Selimovic)

2. 'Sto godina samoce' (G.G. Markes)

3. 'Don Kihot' (M. de Servantes)

To su knjige koje nekako covek u mladim godinama 'provari' ali im se uvek može vracati, i iz njih nanovo uciti, barem su na mene tako delovale i brusile me kroz život".

Ne propustite i ostale preporuke knjiga!

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

31

Sto godina samoce nije za klince,jako teska knjiga.

wiiiiii

@31 Svakako nije teska kao parovi I slicne baljezgarije koje nam pretesko padaju

SERIJE