• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uopšte se ne primećuje da su otac i ćerka"

Izvor mondo.rs

Dragan Gagi Jovanović i njegova ćerka Anđela zaigraće pored "Montevideovaca" Nenada Herakovića i Radeta Ćosića u predstavi "Šaka" u "Zvezdara teatru".

 Dragan Gagi Jovanović Anđela predstava Šaka Izvor: MONDO/Marija Atanasković
Izvor: MONDO/Marija Atanasković

Predstavu po tekstu "A Behanding in Spokane" Martina Magdone (pisao je scenario i režirao Sedam psihopata, kao i "In Bruges", kod nas preveden kao "Gangsteri na odmoru") režirao je Marko Sopić. Reditelj kaže da se na probama nije primećivalo da su Gagi i Anđela tata i ćerka, jer su oboje vrhunski profesionalci.

Otac i ćerka su već jednom imali priliku da igraju zajedno u predstavi "Dobrodošli u Srbiju", ali je ovo prvi put da od proba do premijere sarađuju na stvaranju jedne predstave, jer je u "Dobrodošli u Srbiju" Anđela "uskočila" kako bi zamenila koleginicu.

Sam Gagi kaže da na probama nisu razgovarali ni o čemu drugom nego o predstavi, mada je bilo momenata kada je morao da ispliva njegov "očinski instinkt".

"Ima scena u kojima ja treba da budem grub prema njoj i onda zastanem i kažem sebi: 'pa, to je tvoje dete'", otkrio nam je Gagi dodajući da je ipak uživao u radu sa mladim glumcima jer ga je sve to podsetilo na njegove studentske dane.

Izvor: MONDO/Marija Atanasković

 "Šaka" je crna komedija prepuna apsurda, u kojoj glavni lik Karmajkl 27 godina pokušava da "nađe" svoju šaku, koja mu je odsečena još u srednjoškolskim danima. Sveti se onima koji su mu to učinili, ali i svima koji mu se nađu na putu. Predstava postavlja pitanje opravdanosti činjenja zla ljudima koji su zli.

"'Šaka' je priča o rađanju zla i njegovim korenima u lošem vaspitanju i određenim okolnostima. Mi ćemo ovom predstavom pokušati da objasnimo kako se pobeđuje zlo. Drago mi je da ćemo zajedno jedan američki tekst da unapredimo u univerzalni, svestki tekst", izjavio je Jovanović.

Radnja je iz SAD prebačena u Srbiju u vremenski okvir 1989. i 1990. godinu, pred raspad države i potpuno posrnuće društva. Umesto pitanjem diskriminisanja Afroamerikanaca, u srpskoj verziji se provlači pitanje Roma.

Anđela nam je ovom prilikom rekla da joj je drago što igra pored tate i da se, bez obzira na to ko su joj roditelji, trudi da izgradi sopstveno ime, kao i da će vreme pokazati kvalitet. Njenu izjavu možete pogledati ovde, a Mondo TV intervju sa njom ovde.

Anđela Jovanović o radu sa ocem na predstavi "Šaka"
Izvor: MONDO

Premijera predstave "Šaka" biće izvedena 25. marta u "Zvezdara teatru". Reprize su 27. i 28. marta. Scenograf i kostimograf je Ilija Višnjić, autori muzike Novak Ašković i Milan Vranešević. Lektor je dr Ljiljana Mrkić Popović.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Pfff

Ovaj...

OooOo

Da nije dete poznatih,ne bi videla glumu

mb011

zato se primecuje kako radi veza za upis na akademiju. ovde glume samo deca glumaca.

SERIJE