• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vitez od Disksveta kojeg smo svi voleli

Izvor mondo.rs

Pre godinu dana nas je napustio veliki pisac i tvorac sveta mašte koji ne može da izatka bilo ko, a na današnji dan kada je rođen ga se posebno sećamo.

Teri Pračet je čak i svoju smrt "ispisao" poslednjom objavom na Twitteru, koja je glasila "The End", ali svi obožavaoci njegovog lika i dela (kao i drugih pisaca) znaju da ovakvi kreativni genijalci nikada ne umiru, jer njihova dela nastavljaju da "žive" kroz naše podsećanje i okretanje stranica.

Na današnji dan, 28. aprila, ovaj pisac je rođen 1948. godine. Da nije bilo tako ovaj naš svet bi bio uskraćen za mnoga maštanja, a čitav jedan ne bi ni postojao!

Karijeru je počeo kao novinar, radio je kao portparol, ali je sve napustio kada je počeo pisanje romana o Disksvetu. Govorio je da je " pisanje najveća zabava koju čovek može sebi da priušti".

Ne postoji bolji način da mu odamo počat, nego da pustimo da njegove reči govore za sebe...

Predstavljamo vam najbolje Terijeve citate, iz raznih knjiga ili intervjua, koji prikazuju njegov jedinstveni pogled na svet iz kog zrače optimizam, nada i humor.

"Fantazija je kao sobni bicikl za um. Možda vas neće odvesti nigde, ali će odlično zategnuti mišiće koji mogu da vas negde odvedu".

"Postoje trenuci u životu kada morate znati da nešto ne smete da pustite. Baloni služe tome da deca to rano nauče".

"Prava glupost uvek pobeđuje veštačku inteligenciju".

"Ceo život je kao gledanje filma. Samo, izgleda da ste ušli u bioskop deset minuta nakon što je taj film počeo, i niko neće da vam objasni zaplet, pa morate sami da ga prokljuvite iz tragova".

"Radije bih bio majmun u usponu, nego pali anđeo".

"Ne vredi da nešto radite, ukoliko ne znate da se neko, negde, baš nada da to nećete uraditi".

"Priče pune mašte uznemiruju samo one koji nemaju maštu".

"Čitav univerzum je podeljen na stvari sa kojima možete da se parite, stvari koje možete da pojedete, stvari od kojih je bolje da bežite i – kamenje".

"Ako ne pretvorite svoj život u priču, postaćete samo deo nečije priče".

"Dobrota je ono što radiš, ne ono čemu se moliš".

"Ima tako mnogo univerzuma, a tako malo vremena".

"Istina je možda 'tamo negde', ali su laži samo u tvojoj glavi".

"Ne postoji korist od ljudi koji znaju šta su granice mogućeg".

"Ako želite da pišete, morate da čitate kao ludi. I unutar, i van svoje sfere interesovanja. Gramatika, interpunkcija i pravilno pisanje moraju da postanu deo vašeg života".

Pračetov stil imao je nekoliko karakterističnih odstupanja od uobičajenog. Voleo je da ubacuje fusnote, koje su često imale i sopstvene fusnote, a zajedno su često komično odstupale od toka priče. Nije voleo podelu u poglavlja, mada neke njegove knjige jesu tako podeljene.

"Moj urednik stoji pored mene i vrišti dok ne podelim knjigu u poglavlja", rekao je jednom prilikom pisac. A evo kako je objasnio činjenicu da ne voli da "deli" svoje priče.

"Život se ne dešava u poglavljima. Ni filmovi. Ni Homer nije pisao u poglavljima. Nemam predstavu čemu ona služe u knjigama za odrasle, pošto su nepotrebno zaustavljanje priče i samo smetaju".

"The End".

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ame

Zabelezicu neke od citata, fenomenalno, kakav covek!!!

Punisher

Ovo je Srbija danas - nijedan komentar na ovu temu, a stotine ruskih botova komentarisu svaku rusku propagandu, a ostali starlete i sport.

Vase Ime

@Punisher upravo tako

SERIJE