• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba - Čekajući mejl od Godoa

Slikar Dragan Kljajić priredio je izložbu



"Sedim tako sasvim sam (oko mene puno ljudi i svi nešto rade) za radnim stolom (In. Br. 1234) u (pred sam kraj radnog vremena) kancelarijskom neizdržu, i čekam mejl od Godoa... i crtam...

Crtam običnim olovkama, kad nemam, običnih ili ti normalnih, onda može i hemijskim olovkama (uvek za umetnike nenormalne), pa zašto da ne i flomasterima, pa i markerima, i ko zna čime sve ne još... po papirima više puta upotrebljenim, odbačenim, napuštenim, zaboravljenim... pomalo recikliram, nešto mi ih žao, ipak je to nekad bilo drvo, zar ne?

Crtam pretenciozno neobavezno i obavezno nepretenciozno: portrete, glave, lica, face i njihove karaktere, ovih i onih, ovakvih i onakvih, ovde i tamo, onda i sada (i posle), znanih i neznanih, poznatih i nepoznatih, prepoznatljivih i neprepoznatljivih...

Neke crtam jer treba da ih crtam, a druge baš što ne treba da ih crtam, ili su se sami nametnuli ili sam ih ja namerno izmislio i smislio da bi bilo dobro da ih zapamtim, zabeležim i nacrtam - kako god. Neke volim, a neki mene ne vole, nikoga ne mrzim pa čak ni ne ne volim...".


Ovo su misli slikara Dragana Kljajića, koji je u Blok Galeriji (Blok Gallery) na Novom Beogradu otvorio prvu samostalnu izložbu.

Pogledajte slike



Dragan Kljajić je rođen 1957. godine u Crvenki. Diplomirani slikar scenograf (FPUB). Nekada je radio, a i sad ponekad radi i kao novinar, profesor, administrator, scenograf, ideator, etičar, i kako kaže, Art Director sam sebi... Zaljubljen i srećno oženjen Mirjanom, imaju sina Nikolu i mnogo ga vole. I živi i radi i stvara u Beogradu. Ovo mu je prva samostalna izložba.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE