• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba grafika Danijele Fulgosi

U Galeriji Grafički kolektiv se 3. marta otvara izložba grafika Danijele Fulgosi, koja je već dve decenije aktivni učesnik srpske likovne scene. Fulgosijeva (41) samostalno izlaže od 1993. Učestvovala je na značajnim međunarodnim izložbama grafike u Fredrikštatu, Delhiju, Solunu, Šamalijeru. Dobitnik je više nagrada, uključujući Zlatno pero Beograda, Veliki pečat Grafičkog kolektiva, Zlatna igla ULUS-a.

U Galeriji Grafički kolektiv se 3. marta otvara izložba grafika Danijele Fulgosi, koja je već dve decenije aktivni učesnik srpske likovne scene.

Fulgosijeva (41) samostalno izlaže od 1993. Učestvovala je na značajnim međunarodnim izložbama grafike u Fredrikštatu, Delhiju, Solunu, Šamalijeru. Dobitnik je više nagrada, uključujući Zlatno pero Beograda, Veliki pečat Grafičkog kolektiva, Zlatna igla ULUS-a.

"Na novim grafikama koje će izložiti, nastalim proteklih godina, autorka je fokusirana na portret, insistirajući na izrazu gotovo dramatičnih personalnih svojstava. U okviru savremene likovne produkcije, Fulgosi se izdvojila radovima upadljive poetske snage i gestualne spontanosti, a tehnika linoreza, koju često koristi, primerena je autorskoj ideji", navela je u svom predgovoru u katalogu Ljiljana Slijepčevićev.

Pokret i taktilna živost, kao sugestija unutarnje energije i spoljašnjeg izraza, proizvodi dramsku napetost jedne produbljene stvarnosti i gradi pozornicu likovne i duševne ekspresije - sažeta je definicija grafika koje se mogu videti do 22. marta.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE