• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Neću da pričam o Kusturici"

Izvor mondo.rs

Abdulah Sidran za domaću štampu o "večitom" pitanju - svađi sa režiserom.

Akademik i pisac Abdulah Sidran (72) rekao je za "Kurir" da ne želi da mu se namece tema Emira Kusturice, sa kojim je snimio dva filma iz zamišljene trilogije.

"Scenario 'Prvi put s ocem na glasanje' star je 30 godina, i nema smisla govoriti više o njemu. Osoba na koju vi mislite (Kusturica) ne bavi se režijom, možda je zaboravila to umece", rekao je Sidran, ne govori sa režiserom sa kojim je snimio filmove "Sjecaš li se Doli Bel" i "Otac na službenom putu".

"Nije u redu da film bude glavna tema, jer je u mom životu potpuno efemeran i ne predstavlja ni tri odsto onog što sam u književnosti uradio. Dobio sam Zmajevu nagradu za poeziju, ne zna scenario. Meni nije prijatno da govorim samo o jednom delu svog rada. Nijedan od filmova koje je režirao Emir Kusturica nije znacajniji od moje poezije i knjiga. Film ima trenutne ucinke i efekte, a književnost duže traje. Ali, novinare više zanima da razgovaramo o Nemanji, jer on prodaje štampu", rekao je Sidran.

Interesantno je da je, u osmoj deceniji, više nego aktivan na društvenim mrežama.

"Pesnici se bolje razumeju na daljinu, nego bilo koji drugi ljudi. Volim društvene mreže jer ruše zidove koji nece biti srušeni ni za milion godina", rekao je on.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mihajlo

Emir se vratio svojim pravoslavnim korenima a ti druze? Ne osudjujem ja islamsku veru,mnogo toga dobrog je donela i Evropi i svetu,niti osudjujem muslimane iz bivse SFRJ,znam da su morali pod Turcima da predju na islam zbog boljeg zivota ili pod prisilom ali mi je zao sto su njihovi potomci zaboravili koje su vere bili do dolaska Turaka na Balkan.Ja ne mogu da mrzim ljude zbog druge vere,isti jezik govorimo,isti smo narod,a onaj najgori sloj i sa nase i vase strane je isplivao na povrsinu prilikom raspada SFRJ i danas vladaju nasim drzavama,mnogo su mrznje posejali,Srebrenica,Bratunac,Markale,Sarajevo,sve je to delo politicara koji su zavadili jedan narod.Eto sada svako ima svoju drzavu i umesto da zivimo u bratskim i prijateljskim odnosima,pitanje je trenutka kada cemo opet zaratiti,prolivati krv jedni drugima zbog odluka politicara koji gledaju samo njihov interes,briga njih i za Srbe i muslimane i za pravoslavnu i islamsku veru,jedino im je bitno da pokradu sto vise od naroda.

Cedo

ti Kusturici nemozes biti do slica.

Nancy

@Cedo haha pricas o jednom akademiku i sarajevskom jalijasu(kusturici). Zahvaljujuci Sidranu proculo se o kusturici

SERIJE