• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maratonci premijerno u maju

Mjuzikl "Maratonci trče počasni krug", koji je rađen prema istoimenoj drami Dušana Kovačevića, biće premijerno izveden u Pozorištu na Terazijama između 20. i 25. maja, izjavio je direktor te kuće Mihajlo Vukobratović.

Mjuzikl "Maratonci trče počasni krug", koji je rađen prema istoimenoj drami Dušana Kovačevića, biće premijerno izveden u Pozorištu na Terazijama između 20. i 25. maja, izjavio je direktor te kuće Mihajlo Vukobratović.

Članove pogrebničke porodice Topalović igraće Vladan Savić (Maksimilijan), Janoš Tot (Aksentije), Duško Radović (Milutin), Dragan Vujić (Laki) i Ivan Bosiljčić (Mirko).

Glavne uloge tumačiće Na konferenciji za novinare u Pozorištu na Terazijama predstavljeni su glumci koji igraju članove pogrebničke porodice Topalović - Maksimilijana igra Vladan Savić, Aksentija Janoš Tot, Milutina Duško Radović, Lakija Dragan Vujić, a Mirka Topalovića igra Ivan Bosiljčić.

U mjuziklu Kokana Mladenovića, koji je adaptirao Kovačevićev tekst, igraju i Kalina Kovačević kao Kristina, Marko Živić je Đenka, Ivan Jeftović je Bili Piton, a Olju tumači Vesna Paštrović.

Songove je napisala Maja Pelević na muziku Zorana Hristića, Marka Grubića i Irene Popović, koreografije je uradila Mojca Horvat, kostime Lana Cvijanović, a scenografkinja je Marija Kalabić.

Pisac Kovačević i režiser Mladenović rekli su novinarima da planiraju "pravi, veliki, kvalitetni, srpski mjuzikl".

Mladenović je istakao da očekuje da će publika biti "bezmalo zaprepašćena čitavim scenama iz originalnog komada, monolozima koje govore jako konzervativni Topalovići, koji se slepo drže svoje industrije i proizvodnje smrti".

"Topalovići su večita familija u prostoru u kome živimo. To zagovorništvo industrije smrti, ta proizvodnja grobalja, sanduka i konflikata je realnost zemlje u kojoj živimo... Ti kriminalci koji varaju i sahranjuju jesu nešto što postoji kad god otvorite neki tabloid ili tv kanal", rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, muzika troje kompozitora predstavlja "čudnu kombinaciju našeg nasleđa i modernog", u kojoj Hristić predstavlja tradicionalnu stranu, a Grubić unosi "grobljanske ritmove".

Osim glavnih glumaca, u mjuziklu učestvuje i brojna glumačka ekipa koja predstavlja "Đenkinu grupu" i "Bilijevu grupu", kao i hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Direktor pozorišta Vukobratović je rekao da zbog angažovanja obimne ekipe i nekoliko stotina kostima, mjuzikl košta oko devet miliona dinara.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE