• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno - novi roman Vladimira Arsenijevića

Izvor mondo.rs

Vladimir Arsenijević konačno je završio dugo čekani nastavak nagrađivanog romana "U potpalublju". Nova knjiga se zove "Ti i ja, Anđela".



Vladimir Arsenijević je 1994. godine napravio pravi "bum" u književnom svetu Srbije objavivši roman "U potpalublju" za koji je dobio NIN-ovu nagradu i ostao zapamćen kao najmlađi dobitnik ovog važnog književnog priznanja (do sada, razume se).

Bila je to prva knjiga zamišljene tetralogije Cloaca Maxima, koja romanom "Ti i ja, Anđela" dobija nastavak!

Roman "Ti i ja, Anđela" je rimejk "Anđele" iz 1997. godine ali je bitno izmenjena stuktura i priča u romanu. Budući da je prošlo dvadeset godina, stečeno ogromno spisateljsko i životno iskustvo autora doprineli su da zapravo čitamo potpuno nov roman.

Često pomislim kako si se u mom životu pojavila upravo onda kada si mi bila najpotrebnija. Možda sam te zato i zavoleo toliko, Anđela?

- RADNJA KNJIGE -

Jesen 1992. godine, ljudi i dalje nestaju - beže iz zemlje, umiru u njoj ili ginu u ratovima u kojima Srbija ne učestvuje. Usred košmara i očajničkog zavaravanja da novih ratova neće biti, Anđela živi životom majke koja se suprotstavila heroinu, a pripovedač koji nam ne otkriva svoje ime pokušava da se nosi sa teretom očinstva i egzistencijalnog beznađa. Anđelina uskomešanost, prinudni život s roditeljima, prijateljstva koja nestaju i sveprisutnost smrti postaju nesnosno teški - čini se da će stradati i sama ljubav. Pokušaji da se ona očuva izgradiće potresnu priču o životu u grotlu zla ranih devedesetih.

- O PISCU -

Vladimir Arsenijević je jedan od najprevođenijih pisaca svoje generacije. Pored romana "U potpalublju" koji je preveden na 20 jezika, a istoimena pozorišna predstava nagrađena Sterijinom nagradom 1997,  napisao je i romane: Anđela, Meksiko - ratni dnevnik, Išmail, Predator; zbirku eseja Jugolaboratorija; ilustrovanu novelu Minut - put oko sveta za 60 sekundi. Godine 2000. pokrenuo je izdavačku kuću Rende u kojoj je radio kao urednik do 2007. Osnivač je festivala Krokodil i izdavačke kuće za audio-knjige Reflektor, a kolumne i eseje redovno objavljuje u štampanim i elektronskim medijima u zemlji i regionu. Živi u Beogradu.

Roman "Ti i ja, Anđela" Vladimira Arsenijevića možete pronaći od petka, 29. jula u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Twitter antifašista

Sine, ima li ovaj nakanu ikada izaći iz devedesetih? Rov koji si iskopao i lopata u desnici su tvoji. Kjiževni mediokritet.

Kara-Murza

DakleM, ovo je tipicni predstavnik "Druge Srbije". Redovan je kao sagovornik Slobodne Evrope i Pescanika. Dovoljno.

Велбужд

Сад ми је лакше кад сам чуо ову вест. Верујем и тим фанатисима који су чекали наставак. Ваљда ће и мени шалтерска службеница поште да исплати паре са упутнице, јер је уплатилац погрешио слово у имену.

SERIJE