• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amaterski teatar u Loznici

Festival glumačkih ostvarenja amatera Srbije, na kojem će učestvovati osam pozorišta, počinje u ponedeljak u Loznici.

Festival glumačkih ostvarenja amatera Srbije, na kojem će učestvovati osam pozorišta, počinje u ponedeljak u Loznici.

Na festivalu će nastupati amaterska pozorišta iz Požarevca, Uba, Prokuplja, Sente, Iriga, Bogatića, Velike Plane, kao i pozorište društva "Karadžić" iz Loznice kao domaćin manifestacije.

Festival će otvoriti lozničko pozorište predstavom "U plamenu strasti" Ivana M. Lalića u režiji Zorana Grujića. U utorak će se
predstaviti pozorište "Milivoje Živanović" iz Požarevca komadom "Knjiga druga" Branislava Nušića u reziji Spasoja Ž. Milanovića. Gledaoci će moći da pogledaju i predstavu "Siroti mali hrčki" Gordana Mihića u izvođenju Pozorišta "Raša Plaović" iz Uba kao i komad "Profesionalac" Dušana Kovačevića u izvođenju pozorišta iz Prokuplja.

Tokom festivala koji traje do 22. aprila, biće izvedene predstave "Žeđ i glad", Ežena Joneska u izvođenju pozorišta iz Sente, "Kokoška" Nikolaja Koljade pozorišta "Zmaj" iz Iriga a pozorište "Janko Veselinović" iz Bogatića u nedelju će se predstaviti izvođenjem komada "Bokeški D-mol" Stevana Koprivice.

Takmičarski deo festivala u ponedeljak 21. aprila zatvoriće predstava "Sveti Georgije ubiva aždaju" Dušana Kovačevića u izvođenju Pozorišta "Masuka" iz Velike Plane.

Na završetku manifestacije 22. aprila profesionalno Beogradsko dramsko pozorište izvešće van konkurencije predstavu "Ne igraj na Engleze" po tekstu Vladimira Đurđevića a u režiji Staše Koprivice.

Predviđeno je da svake večeri nakon izvedene predstave, bude dodeljena nagrada žirija publike, a da na završetku manifestacije stručni žiri proglasi najboljeg glumca i glumicu festivala.

Istovremeno će biti dodeljena nagrada "Petar Grujić" na najboljeg glumca pozorišta "Karadžić".

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE