• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Gozbe" u Zvezdara teatru

Izvor MONDO/Tanjug

Komad o propasti srpske radničke porodice biće premijerno izveden 16. novembra.

Predstava Filipa Vujoševica "Gozba" u režiji Veljka Micunovica bice premijerno izvedena veceras u Zvezdara teatru.

Vujoševic je na nedavnoj konferenciji za novinare rekao da je komad napisao pre 15 godina, tada je nosio radni naslov "O propasti srpske radnicke porodice" i da naizgled nebitna intervencija u naslovu govori upravo o suštini promena kroz koje je naše društvo prošlo u prethodnih 15 godina.

"Ta prica o radnickoj porodici koja živi na margini i jedva sastavlja kraj sa krajem i neumorno igra igre na srecu nadajuci se da ce pronaci izlaz iz gotovo bezizlazne situacije, danas bi ne bi bila uverljiva, jer ono što je tada bilo rezirvisano za ljude na margini, danas važi za bilo koju porodicu, što samo govori o tome koliko smo propali u meduvremenu", objasnio je pisac.

On je precizirao da nije želeo da piše o teškim temama, vec komediju o o necemu što mu je poznato, a "politicki i društveni kontekst se sam nametnuo kao neizbežan".

Micunovic je objasnio da su pokušali da otvore svet paradoksa, da se bave necim što je postalo stereotipno i opšte mesto, a to je da je normalno dobiti otkaz, da su vam deca paraziti, da su izopacena merila vrednosti.

"Igrajuci se tim stereotipima, sebe prepoznajemo u tim vrlo konkretnim, realisticnim situacijama, ali uspeli smo da dodemo do otklona i da se svim tim situacijama smejemo. Taj smeh je cesto gorak i otrežnjujuci", objasnio je Micunovic.

U predstavi igraju Nebojša Dugalic, Nataša Ninkovic, Slaven Došlo, Isidora Simijonovic, Olga Odanovic i Tamara Krcunovic.

Scenograf je Vesna Popovic, kostimograf Jelena Stokuca, dizajner Aleksandra Ilic.

Reprize predstave su 18. i 29. novembra.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE