• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda živi!

 Marija Atanasković
Autor Marija Atanasković

Beogradski mangup, pisac, pevač i glumac Dušan Prelević Prele dobio je grafit u njegovom kraju, Crvenom Krstu.

Inicijator ove akcije je Instagram senzacija i glumica Sandre Silađev Dinje, koja je nedavno na društvenim mrežama upitala da li bi neko želeo da radi na izradi grafita.

Ubrzo su je kontaktirali Miodrag Dodić Piccolo12 i Filip Šoln Flaki koji su već duže vreme imali želju da negde urade grafit ovom autentičnom beogradskom liku prema kojem gaje poštovanje. Miodrag je student grafičkog dizajna na Fakultetu primenjenih umetnosti, a Filip na masteru fotografije na istom fakultetu.

Dogovorili su se brzo – momci nisu želeli novac za svoj rad, a boje je finansirala Sandra.

Prele od danas ima zid u Beogradu #prele #dusanprelevic

A video posted by Dinja (@_dinja_) on

"Mislim da je ovo najmanje što smo mogli da uradimo da bismo se odužili Preletu, jer je on Beogradu mnogo dao", rekli su oni.

Grafit se nalazi u Vidovdanskoj ulici u kojoj je Prele živeo do svoje 14. godine. Čovek koji živi u kući na kojoj je nacrtan grafit, inače nastavnik likovnog, dao je dozvolu za to i poštovalac je Preletovog rada.

Čitavu akciju podržala je i Preletova mlađa ćerka Milica, a na fotografijama možete videti kako je grafit nastajao. Izrada je u toku i trebalo bi da bude dovršen narednih dana.

Intervjua sa Milicom podsetite se OVDE.

Nadamo se da ovaj grafit neće biti prekrečen.

Momci iz THC La Familije takođe su pre neku godinu organizovali crtanje Preletovog grafita, kada su snimali spot za pesmu "Život nije samo jedan“ u ulici Majke Jevrosime.

THC La Familija i Prele - Život nije samo jedan
Izvor: YouTube

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava,kao i na Twitteru@Mondo_zabava.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realan

Srpski Charles Bukowski... Jedan i jedinstven i neprevazidjen - jednostavno sjajan

Hm

Izgleda da se kod nas legendama nazivaju sve neki pijanci, bitange i uličari. Šta je Prele to dao Beogradu što drugi nisu? Šta, BG pre i posle njega nije imao recitatora, kvazi-pisaca i propalih ispičutura? Preterivanje! U redu je što su uradili mural u njegovoj ulici, ali nije on tolika legenda da bi ga ovoliko veličali.

Kum Ziki

@Hm Ako tako gledamo onda ce i kristijan golubovic ( namerno mala slova ) biti jednog dana "legenda koja zivi " ...pricace se o njemu kao umetniku- slikaru ,sportisti...slazem se sa tobom u potpunosti...izadji na ulicu i pitaj narod ko je Dragan Nikolic , Pavle Vujisic , Ckalja , Bajaga ,Bora corba , Minimax ...naravno svi ce znati ko su oni a za ovu " legendu " verovatno 60℅ pa i vise nikad culo nije

SERIJE