• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Balet Narodnog pozorišta gostuje u Grčkoj

Balet beogradskog Narodnog pozorišta gostovaće 19. i 20. aprila u Solunu sa tri predstave iz svoje nove produkcije. U Grčkoj će gostovati "Kraljica Margo" na muziku Gorana Bregovića i dva jednočina savremena baleta "Jesenje cveće" u koreografiji prvakinje Opere iz Pariza, Mari-Klod Pjetragale i "Kavez" u koreografiji Lidije Pilipenko.

Balet beogradskog Narodnog pozorišta gostovaće 19. i 20. aprila u Solunu sa tri predstave iz svoje nove produkcije.

U Grčkoj će gostovati "Kraljica Margo" na muziku Gorana Bregovića i dva jednočina savremena baleta "Jesenje cveće" u koreografiji prvakinje Opere iz Pariza, Mari-Klod Pjetragale i "Kavez" u koreografiji Lidije Pilipenko.

Na sceni novog Muzičkog pozorišta Tesaloniki Megaro Mjuzik hol u subotu, 19. aprila naši umetnici izvešće "Kraljicu Margo", balet u koreografiji Krunislava Simića sa Milom Dragičević u naslovnoj ulozi i baletskim prvacima Konstantinom Kostjukovim, Konstantinom Tešeom i Milanom Rusem.

Sa tim baletom Narodno pozorište je nedavno učestvovalo na festivalu u Kolubiji gde je predstava izvedena pet puta, pred ukupno 7.500 gledalaca.

Na prvom nastupu u Grčkoj posle više od 40 godina Balet Narodnog pozorišta, drugog dana gostovanja, 20. aprila, izvešće "Jesenje cveće" savremeni balet koji je premijerno izveden u Beogradu prošle godine u koreografiji Pjetragale.

Glavne uloge igraju Sanja Ninković i Konstantin Kostjukov.

Jednočini balet "Kavez" proslavljene balerine i koreografa Pilipenko iz 1999. godine, lane je obnovljen u novoj podeli. Vodeće uloge igraju Jovana Mirosavljević, Jovica Begojev i Milica Jević.

(Tanjug/MONDO)







Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE