• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobitnici ovogodišnjih Nagrada grada Beograda

Saopštena su imena dobitnika godišnjih Nagrada Beograda na svečanoj sednici Skupštine Grada koja je održana povodom početka obeležavanja manifestacije Dani Beograda.

Imena dobitnika godišnjih Nagrada Beograda, saopštena su na svečanoj sednici Skupštine Grada koja je održana povodom početka obeležavanja manifestacije Dani Beograda.

Predsednik Komisije za dodelu Nagrade Beograda za književnost proglasio je ovogodišnjieg dobitnika, pisca Mihajla Pantića za knjigu "Ovog puta o bolu", u kojoj je za centralnu temu pripovedanja izabrao urbani prostor Novog Beograda.

Nagradu u oblasti pozorišta dobila je spisateljica Biljana Srbljanović za komad "Barbelo, o psima i deci".

Nagrada grada Beograda za film i radio televizijsko stvaralaštvo pripala je Nebojši Glogovcu za ulogu Mladena u filmu "Klopka" i ulogu Ivana u filmu "Hadersfild".

Dobitnik ovogodišnje Nagrade za likovnu umetnost je Vladan Radovanović za izložbu "Sintezijska umetnost" u Umetničkom paviljonu "Cvjeta Zuzorić".

Nagrada Beograda za muziku, ove godine pripala je violinisti Jovanu Kolundžiji za koncert povodom 40 godina umetničkog rada, a nagrada za delo iz oblasti društvenih nauka akademiku Miloradu Ekmeciću za knjigu "Dugo kretanje između klanja i oranja, Istorija Srba u Novom veku (1492-1992)".

Nagradu za novinarstvo dobila je Danica Vučenić, dobitnik nagrade za prirodne nauke je Nenad Ignjatović, a priznanje za pronalazaštvo je otišlo u ruke Slobodana Petrovića.

Nagrada za medicinu dodeljena je doktoru Milošu Jovanoviću, arhitekturu Edi Nešić, a nagrada iz oblasti obrazovanja pripala je Sofiji Mićić.

Nagrada Beograda u oblasti sporta dodeljena je teniseru Novaku Đokoviću, za stvaralaštvo mladih Stefanu Milojeviću i Draganu Latinčiću, dok je nagrada "Svetislav Stojanović" pripala Saši Tošiću


(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE