• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Program "Beogradskim ulicama kroz Evropu"

Program "Beogradskim ulicama kroz Evropu", u kojem učestvuju ulični teatri iz šest evropskih zemalja, biće održan 18. aprila, u okviru manifestacije "Dani Beograda". Od 10 do 21 čas na više lokacija u centru Beograda nastupaće ulični teatri "Silence teatro" iz Italije, "Du & Nicht" iz Austrije, "The Dream Engine Company" iz Velike Britanije, "Les gens de couleur" iz Francuske, "Maren Štark" iz Nemačke i beogradski "Dah teatar".

Program "Beogradskim ulicama kroz Evropu", u kojem učestvuju ulični teatri iz šest evropskih zemalja,
biće održan 18. aprila, u okviru manifestacije "Dani Beograda".

Program "Beogradskim ulicama kroz Evropu" zajednički organizuju Kulturni centar Beograda (KCB) i Mreža evropskih kulturnih centara EUNIC, koju čine Francuski kulturni centar, Gete institut, Austrijski
kulturni forum, Italijanski institut za kulturu i Britanski savet u Beogradu.

Od 10 do 21 čas na više lokacija u centru Beograda nastupaće ulični teatri "Silence teatro" iz Italije, "Du & Nicht" iz Austrije, "The Dream Engine Company" iz Velike Britanije, "Les gens de couleur"
iz Francuske, "Maren Štark" iz Nemačke i beogradski "Dah teatar".

Ulične pozorišne trupe izvodiće svoje programe ispred sedišta evropskih kulturnih centara, u Ulici kneza Miloša, na platou ispred Skupštine Beograda i Predsedništva Srbije, na stepeništu Doma
vojske Srbije, u dvorištu Kapetan-Mišinog zdanja, u Knez Mihailovoj i Zmaj-Jovinoj ulici.

U okviru manifestacije "Dani Beograda", koja se ove godine odvija pod sloganom "Beograd je svet", sutra u podne u Starom dvoru će biti i svečano uručene godišnje nagrade Grada Beograda.

Na fasadi Filozofskog fakulteta u Beogradu sutra će biti otvorena izložba "Portreti sugrađana iz 5200-4200 p.n.e.", a na dorćolskoj marini biće priređena izložba obalske arhitekture Norveške.

Autor koncepta ovogodišnje manifestacije je Slaviša Savić koji je slučajno otkrio neočekivanu podudarnost mape Beograda i mape sveta, prema kojoj se većina naseljenih delova sveta gotovo identično preslikava na mapi srpske prestonice.

U tom duhu svaki dan posvećen je po jednom delu sveta: 16. aprila promovisane su predstojeće Letnje olimpijske igre u Pekingu i kultura Japana, današnji program odvija se na Fakultetu dramskih umetnosti koji se na Savićevoj mapi podudara s Holivudom, sutra će u središtu pažnje biti Norveška, a poslednji dan je posvećen jugu Afrike.

Manifestacija "Dani Beograda" biće zatvorena 19. aprila, kada će na Trgu Slavija biti otkriven veliki helio-globus, prečnika osam metara, na kojem će se nalaziti Savićeva mapa.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE