"Raspevano svratište" je autorski projekat koji se bavi edukacijom dece ulice, i kroz muzičke radionice osnažuje decu da razvijaju talente i kreativno mišljenje.

Uključujući decu ulice u kulturnu produkciju, "Raspevano svratište" podstiče njihovo dalje obrazovanje i samostalno stvaranje.

Prvi javni muzički nastup mališana iz Svratišta biće održan u nedelju, 25. decembra u 12h u Kulturnom centru Rex (Jevrejska 16), a kao gosti na koncertu nastupiće Viva Vox i Horkestar.

Ulaz na ovaj dečiji koncert je besplatan, a posetioci će na poklon dobiti CD-ove sa poznatim pesmama za decu u novim aranžmanima, nastalim tokom projekta "Raspevano svratište".

Radionice u Svratištu počele su 2013. godine kao volonterski projekat kompozitorke i muzičke pedagoškinje Maje Ćurčić, a njihovo ponovno održavanje podržalo je Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu Beograda. Promovisanjem rezultata kreativnog rada, ovaj projekat udruženja Art Aparat doprinosi društvenoj integraciji dece ulice, kao i upoznavanju šire javnosti sa problemima sa kojima se deca suočavaju.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.