• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SKC se seli na Novi Beograd?

Izvor mondo.rs

"Politika" prenosi da je jedan od mogućih scenarija selidba u prostor sadašnjeg Doma kulture "Studentski grad".

 Studentski kulturni centar se seli na Novi Beograd

Studentski kuturni centar, osnovan 1968. godine, možda će se preseliti iz centra grada na Novi Beograd, piše "Politika".

Pre nekoliko dana ministar prosvete Mladen Šarčević pokrenuo je inicijativu spajanja SKC-a i Doma kulture "Studentski grad", koja je uzburkala javnost. Odluci ministarstva nije prethodila javna rasprava, a iz Šarčevićevog kabineta je tom listu rečeno da je odluka motivisana "rezultatima rada i kvalitetom programskih aktivnosti, ali i činjenicom da obe ustanove imaju isti delokrug rada".

Ministarstvo je odlučilo da spoji ove dve ustanove jer "i u ostalim univerzitetskim gradovima postoje samo studentski kulturni centri, jedino je Beograd izuzetak". Zaposlenima je poručeno da nemaju razloga za brigu povodom odluke o spajanju, jer neće biti otpuštanja.

Vlasti su u međuvremenu poništile i konkurs za direktora DKSG, uz obrazloženje da je to deo plana racionalizacije i reorganizacije ustanove koje će ministarstvo uskoro sprovesti u delo, i da nije celishodno vršiti izbor direktora za ustanovu koja će uskoro biti ugašena.

List navodi da je jedna od mogućih verzija razvoja događaja selidba SKC-a u taj prostor, a zgrada u centru grada bila bi data u zakup.

Zaposleni u DKSG pokrenuli su online peticiju protiv gašenja, koja za sada ima više od 3.000 potpisa, sa ciljem vraćanja ove ustanove Univerzitetu u Beogradu u čijoj je nadležnosti bila do 1993. godine, kada je ingerencije osnivača preuzela vlada, odnosno Ministarstvo prosvete.

SKC je osnovan 1968. od strane Beogradskog univerziteta i Univerzitetskog odbora Saveza studenata Beograda. Dom kulture "Studentski grad" osnovan je 1971, a otvoren 1974. godine svečanom predajom ključeva novoizgrađenog zdanja rektoru Beogradskog univerziteta Jovanu Gligorijeviću, i tridesetodnevnim festivalom "Beograd studentima". Obe ustanove već četiri decenije imaju bogat i raznovrstan program iz svih oblasti umetnosti.

Komentari 15

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Miloje

Mentalno zaostala hedonistička vlast od Beograda pravi shoping centar i mesto za uživanje nekoliko stotina Arapa.

pec

Neka izvrse reorganizaciju skupstine i smanje broj neaktivnih trutova, a neka ovu zgradu ostave na miru !!!!

Nesa iz Beograda

Taj SKC niko ni ne posecuje, tako da nikom nece ni da smeta. A vodja kaze sa su zainteresovani neki Arapi da tu napravimo veliki neboder koji ce biti najlepsi neboder u Evropi. Ko ne veruje eto nek dodje pa nek i sam vidi maketu, prekrasna je. Mozda i ono pored gde glumataju neki debili srusimo, treba nam za promotivni stand nebodera da devojcice imaju gde da se slikaju za instagram. Na njih niko ni ne misli osim nas, hvala bogu pa smo se setili da na onako losem mestu izgradimo Savanovu.

SERIJE