Deca iz Svratišta i ove zime pevaju sa svojim prijateljima iz drugih horova i popularnih bendova u Narodnom pozorištu. Na koncertu će nastupiti i dečiji hor Rochoir, poznati romski sastav Roma Sijam i jazz swing duo Nusha&Pavi. Ovaj, sada već tradicionalni, zimski koncert pod nazivom "Svi u glas" biće održan u subotu 18. januara na sceni Raša Plaović sa početkom u 12 časova, a ulaz je besplatan.

Iza zanimljivog i plemenitog muzičkog poduhvata koji okuplja predstavnike šire javnosti i decu iz Svratišta, stoji muzička pedagoškinja Maja Ćurčić iz udruženja Art Aparat, pod čijim je vođstvom prvo nastalo Raspevano Svratište. Ona je pre sedam godina volonterski pokrenula projekat obrazovanja dece koja su uključena u život i rad na ulici, a do sada je taj hor održao 5 koncerata i nastupao sa brojnim horovima i muzičarima poput Viva Voxa, Horkestra, Duge, Horislavaca…

Rad sa decom, mladima ali i svima koji su želeli da se priključe, vremenom je nadrastao samo Raspevano svratište, pa danas slogan "Svi u glas" najbolje opisuje misiju udruženja Art Aparat koje se od 2015. godine bavi podržavanjem različitih, a posebno najosetljivijih društvenih grupa kroz muziku.

Ove godine projekat "Svi u glas" uključio je i više od 20 pripadnika šire javnosti, koji su se iz ljubavi prema muzici i posvećenosti plemenitim ciljevima, okupili i mesecima zajedno uvežbavali pesme sa decom iz Svratišta, kako bi ih zajedno izveli na sceni Narodnog pozorišta.

Posetioci koncerta imaće priliku da čuju popularne pesme u jazz i swing aranžmanima, edukativne dečije pesmice i pesme na romskom jeziku.

"Uradili smo mnogo toga ove godine - počeli smo da pevamo na romskom jeziku, upoznavali se i pevali sa različitim muzičarima, a prvi put smo otvorili naša vrata za sve vas koji ste želeli da pevate sa nama i postali smo jedan veći i glasniji hor! Dođite da nas čujete, imamo svašta da vam pokažemo! Nastupićemo sa našim bendom i za vas spremamo ozbiljno gruvanje!" kaže raspevana družina "Svi u glas".

Projekat su podržali IWC Belgrade, Ministarstvo kulture Republike Srbije i Trag fondacija.