• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poslednji pozdrav Nedi Arnerić: Nema one predivne dame sa velikim slovom D

Izvor mondo.rs

Od glumice se oprostila porodica, kolege i prijatelji. Neda će počivati u Aleji zaslužnih građana.

 Neda Arnerić najnovije vesti komemoracija Izvor: MN Press

Komemorativni skup povodom smrti glumice Nede Arnerić održan je danas u Jugoslovenskoj kinoteci, a od glumice su se oprostili veliki broj prijatelja i kolega.

Rada Đuričin, Branko Cvejić, Irfan Mensur, Mima Karadžić samo su neki od onih koji su došli da upute poslednji pozdrav Nedi Arnerić.

Možda će vas zanimati

Skup je počeo minutom ćutanja, nakon čega su pročitani telegrami Mire Banjac, Gorana Pasjaljevića, Društva hrtvatskih filmskih reditelja, kao i režisera Lordana Zafranovića.

"Otišla je naša Neda sa svojom izuzetnom dušom", stoji u telegrafu koji je stigao na adresu Jugoslovenske kinoteke od Mire Banjac.

"Nedavno su se ugasile tri velike filmske zvezde, napustila nas je draga Milena Dravić, Dusica Žegarac i oličenje života i ljubavi - naša Neda. Počela si rano, a profesionalni život nas je dva puta spojio, radili smo zajedno na dva filma i to je bilo dragoceno", napisao je u telegramu Zafranović.

Glumac Feđa Stojanović se dirljivim rečima oprostio od svoje Nede: "Ne mogu da poverujem da nema one velike dame sa velikim slovom D, nema moje prijateljice".

Elizabeta Đorevska uplakanim glasom, drhtavim rukama i lepim rečima oprostila se od svoje dugogodišnje prijalteljice i koleginice.

Komemoracija je završen projekcijom filma "Ukleti smo Irina" reditelja Koleta Angelovskog, sa Nedom Arnerić i Velimirom Batom Živojinovićem u glavnim ulogama.

Kremacija će biti u subotu, 18.januara, u 16.30 časova na beogradskom Novom groblju, a Nedina urna biće položena u Aleji zaslužnih građana.

Glumica Neda Arnerić pronađena je mrtva u svom stanu na Vračaru 10. januara, a uzrok smrti nije saopšten. Glumica je umrla na dan kada bi njen pokojni suprug proslavljao rođendan.

"Snovi mi ostaju za neki drugi život, sada želim samo mir"

U decembru je Arnerićeva za "Hello" pričala kako će sve svoje želje ispuniti "u nekom drugom životu".

"Maštala sam da se popnem na Himalaje, da se bavim alpinizmom. Celog života sam želela da skačem s padobranom, ali se nisu namestile kockice. Privlačili su me ekstremni sportovi, ali to će ostati za neki drugi život", rekla je glumica krajem poslednjeg meseca 2019. godine.

Za "Politiku" je pričala o boravku u Indiji, gde je uz meditaciju želela da se osnaži.


"Mnogo sam se zatvorila u sebe, sticajem okolnosti koje su me zadesile, a inače sam takva osoba. Kažu da u Indiji, u toj sirotinji i bedi, vlada takva pozitivna energija da su svi dobronamerni, puni radosti života, otvorenosti prema onome što ih okružuje, prema sunarodniku, sapatniku, partneru. Idem da vidim da li će nešto od toga da se nakalemi na mene, i da ovaj ostatak života provedem u malo većem miru nego što ga imam sada", rekla je ona.

Pročitajte i ovo

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Duh Nibor

Idi Nedo, odmori se. Zadnje godine života bile su ti pravi pakao, sada ideš u raj. Neka ti je večna slava i hvala!

svilja

Ko im je dao blagoslov da spaljuju njeno telo u krematorijumu? Ili se to danas radi kako ko hoce?

Tafak

@svilja Verovatno je sama izrazila tu zelju svojim bliznjima. Neki od nas unapred pripreme te stvari.

SERIJE