Toma Zdravković je uvek važio za pravog boema, ceo život je posvetio pesmi, kafani ali i ženama. Kako je već poznato, mnoge numere je posvetio upravo svojim velikim ljubavima, a sve one u nazivu nose samo žensko ime.

Nikada nije krio da je voleo žene, iako je bio u braku iz kog ima sina. Jednostavno, bio je boem i takav život je vodio do poslednjeg dana. Međutim, kako piše Kurir, pevač je jednu tajnu poneo sa sobom u grob.

Pesmu "Jelena" nije posvećena samo njegovoj snajci, supruzi Novice Zdravkovića, već kako navodno otkriva njegova prijateljica iz Nemačke, jednoj prostitutki koju je osamdesetih godina upoznao na železničkoj stanici u Frankfurtu.

"Čitala sam u medijima da je pesma "Jelena" posvećena mnogim ženama. Ali sve su to spekulacije. Istina je da je Toma tu pesmu napisao za devojku koju je upoznao ovde u Frankfurtu i u koju se ludo zaljubio. U to vreme je bio oženjen i vratio se iz Kanade. Bilo je to 1984. godine. Ona se bavila prostitucijom. Od toga je živela, i to nije krila. Bila je lepa kao san. Upoznali su se tokom jedne noći, kada je vozom došao u Frankfurt", priča sagovornica Kurira.

Toma Zdravković
Youtube/PrintScreen Toma Zdravković

Prema njenim rečima, ta Jelena je Tomu primila u svoj stan:

"Živela je kao podstanar. Jedan dan sam došla kod nje kad iz kupatila izlazi muškarac. Bilo ga je sramota kad me je ugledao. Stidljivo se predstavio, rekao mi je da je pevač. Pošto nije imao garderobu, Jelena me zamolila da odem do robne kuće da mu kupim košulju. Dala mi je novac i rekla da uzmem broj 37. Šta ću, otišla sam, ali nisam našla tu veličinu nego 38. To je bio najmanji konfekcijski broj. Dala sam mu tu košulju da obuče i zahvalio se. Ja sam otišla kući, a oni su izašli u provod. Vodala ga je po našim kafanama."

Jelenu su poznavali i druge estradne zvezde, Miroslav Ilić, Dobrivoje Topalović ali Toma je bio potpuno odlepio za njom.

"Volela je ona te pevače. Njih dvojica se nisu toliko zainteresovali za nju kao Toma. On je želeo da mu ona smiri srce. Međutim, Jelena nije bila zaljubljena u njega. Jednom prilikom je ovde u Frankfurtu bio sa Zoranom Kalezićem i sa Šabanom Šaulićem. Njima je rekao da mu je Jelena ukrala dušu i srce i da ne može da stane dok je ne osvoji. Želeo je da bude samo njegova. Nije ga bilo briga ni za brak ni za karijeru, samo je hteo da bude s njom, ali ona je pobegla od njega jer taj posao kojim se bavila nije želela da napusti. Kad joj je napisao pesmu, koju je objavio 1990. godine, poslao joj je da je pročita i ona se oduševila, ali mu je rekla da je džabe jer njeno srce pripada ulici", završava izvor za Kurir koji je svedočio brojnim događajima na estradi tih godina.

Ovako je bilo na pomenu, 30 godina od smrti Tome Zdravkovića:

MONDO/Stefan Stojanović mondo

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(Mondo)