SPEKTAKL: I vatra i sneg na koncertu Zdravka Čolića! (FOTO, VIDEO)

Zdravko Čolić u Areni, prvi od pet koncerata oduševio publiku, pogledajte!

MONDO/Stefan Stojanović

Regionalna zvezda Zdravko Čolić u Štark Areni peva pet puta ove zime, pošto je zbog nezapamćenog interesovanja oborio sve rekorde prodaje karata.

Evo kako je izgledao prvi koncert, uz veštački sneg, suze, osmehe, zagrljaje u najvećoj koncertnoj dvorani na Balkanu.

Već dva sata pre početka koncerta, Čolini obožavaoci počeli su da pristižu ispred Arene, gde su strpljivo čekali u redovima da uđu, smeste se i uživaju u spektaklu svog omiljenog pevača.

Pogledajte!

Zbog prevelike gužve u Areni, jednoj devojci je pred početak koncerta pozlilo, pa su redari morali da je iznesu kako bi je zbrinula ekipa Hitne pomoći.

Krcata Arena zaglušujućim vriskom je pozdravila izlazak pevača na binu i pesmu "Produži dalje".

"Pozdrav za raju iz celog regiona koja je večeras sa nama", uzviknuo je Čola, i počeo da ređa hitove - "Merkam te, merkam", "Prava stvar", a publika ga je nagrađivala gromoglasnim aplauzima i horskim pevanjem.

Kroz pesmu je Čola poželeo "Dobra vam noć, prijatelji", pa uz zanimljivu koreografiju plesne grupe otpevao pesmu "Esma".

Pogledajte slike:

U publici su se nalazili i mladi, i stari, i parovi sa decom, i svi su uglas pevali pesme koje cela bivša Jugoslavija obožava već decenijama! Iz prvih redova Čoli su stizali ruže i cveće, a on je publici slao poljupce i bacao prazne flašice vode.

Zatresla se Arena uz "Ti živiš u oblacima, mala"...

..."Okano", "Da si zvezda, sele moja", "Danica", a onda se na bini upalila vatra, sa krova su počeli da padaju crveno-beli baloni, počela je pesma "Glavo luda" i u publici je nastao trans!

Tek što smo se oporavili od plamena, Čola je nestao i vratio se, potpuno preokrenuvši emotivni naboj u Areni.

Zapevao je "Podlugove" uz veštački sneg koji se topio na licima publike, a bilo je i suza! Nastavio je dirljivim baladama "Noć mi te duguje", "Moja draga"...

Otopio se sneg, a Čola je za kraj atmosferu doveo do vrhunca pesmama "Gori vatra", "S tobom to traje dugo", "Krasiva", "Ne plači" i drugim.

Tri i po sata je Zdravko Čolić neumorno pevao Beogradu, od kojeg se oprostio (do narednog koncerta) stihovima "Donesite smijeh, hiljadu pesama bar, donesite sebe meni na dar"!

Beograd je u protekle dve decenije slušao Čolu dva puta na Marakani, zatim na Ušću, i u Areni 2005. i 2014. Ko je propustio spektakl koji se zaista ne propušta, Zdravko Čolić nastupa još četiri puta - 30. novembra, 13, 14. i 27. decembra.

VIP ulaz bio je zakrčen domaćim ličnostima javne scene - Aleksandar Milić Mili, Zorana Mhajlović, Neda Ukraden, koja je otkazala svoj koncert kako bi uživala u Čolinom, Jelena Kostov...

"On je primer kako zvezda treba da izgleda i da se ponaša", rekao je pred Mili pred početak koncerta i dodao da je njegova omiljena pesma "Ti si mi u krvi".

A vaša? Recite nam u komentarima koju Čolinu pesmu najviše volite!