Mesecima bio u bolnici

LEGENDARNI PEVAČ BIO U KOMI: Umro Kićo Slabinac

Autor Dragana Tomašević

Preminuo jedan od najpoznatijih pevača sa prostora bivše Jugoslavije

Izvor: YouTube/CroRecVevo

Legendarni pop pevač i jedan od najpoznatijih muzičara bivše Jugoslavije Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je jutros, preneli su hrvatski mediji.

Autor pesme "Zbog jedne divne, crne žene" je on više puta operisan, a ranije su hrvatski medji preneli da mu organizam nije izdržao taj napor zbog čega je bio na respiratoru.

Pevač se nekoliko meseci nalazio u bolnici KBC Rebro u Zagrebu. Operisao je srce zbog teške koronarne bolesti. Od tada je bio na intenzivnoj nezi na respiratoru. Pre nekoliko nedelja je trebalo da bude skinut s respiratora, ali mu se stanje opet pogoršalo. Dobio je upalu pluća i infekciju.

Iza sebe je ostavio sinove Pavoa (41) i Ivana (39), prijatelje i brojne obožavatelje.

Kićo je imao 76 godina.

Kao pevač, kompozitor, gitarista i aranžer ostvario je velike uspehe širom Jugoslavije i pobednik je mnogih manifestacija na Balkanu, poput Beogradskog proleća, festivala u Opatiji, Splitu i drugih.

Muzikom i glumom je počeo da se bavi još u osnovnoj školi. Svirao je tamburicu i glumio je u dečijem pozorištu.

Muzičku karijeru je počeo s rok sastavom Tornado, a nakon toga prešao u Kon Tiki, da bi se duže vreme zadržao u bendu Dinamite u kojem ga je, nakon početka solo karijere, zamenio Dado Topić.

Prva ploča koju je izdao zvala se "Plavuša". Nastupao je na Pesmi Evrovizije 1971. godine s pesmom "Tvoj dečak je tužan".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO, Index.hr)

Tagovi