Muzika

LET 3 I SEVERINA NISU USPELI, HRVATSKA ODABRALA NEŠTO NOVO! Na Pesmi Evrovizije je predstavlja Bejbi Lazanja!

Autor Anja Konstantinović

Hrvatsku će na Evroviziji 2024 predstavljati izvođač sa umetničkim imenom "Baby Lasagna".

Izvor: Youtube/Dora | HRT

Hrvatski pevač Marko Purišić, sa umetničkim imenom "Baby Lasagna", predstavljaće Hrvatsku na takmičenju za Pesmu Evrovizije 2024 koje se održava u Malmeu u Švedskoj, od 7. do 11. maja. U veliko finale "Dore" ušlo je 16 izvođaća, takmičili su se i prošlogodišnji predstavnici Let 3 zajedno sa Severinom, a pobedu je dominantno odneo "Baby Lasagna", sa 247 bodova. On je nastupio sa pesmom "Rim Tim Tagi Dim".

Marko Purišić rođen je u julu 1995. godine, za sebe govori da ga je muzički najviše formirala nemačka grupa Ramštajn i svoju muziku opisuje kao mešavinu pop-panka, tehno muzike, metala i haus muzike. Poslušajte pobedničku numeru koja će prestavljati Hrvatsku na Pesmi Evrovizije 2024:

Baby Lasagna - Rim Tim Tagi Dim
Izvor: YouTube/Dora | HRT

Prošlogodišnji pobednici Let 3 su se takmičili i ove godine sa pesmom "Baba Roga", a na sceni im se pridružila i Severina kojoj se jedan od takmičara izvinio nakon neprimernog komentara.

Srbija će svog prestavnika za PZE izabrati 2. marta, a pre toga nam predstoje dve polufinalne večeri koje su zakazane za 27. i 29. februar.

BONUS VIDEO:

(MONDO/A.K.)

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!