Muzika

TEYA DORA IDE NA EVROVIZIJU! Oduvala sve u finalu PZE, oriće se "Ramonda" na srpskom!

Autor Tamara Veličković

Evo ko je pobednica finala Pesme za Evroviziju!

Izvor: RTS/screenshot

Srbija je u finalu Pesme za Evroviziju odabrala ko će predstavljati Srbiju na Eurosongu u Malmeu - šaljemo pevačicu! Teya Dora je sa pesmom "Ramonda" pobedila na takmičenju "Pesma za Evroviziju". Mlada pevačica je na dan finala skinula sa trona Breskvicu koja je zauzimala prvo mesto na kladionicama.

Pesma "Ramonda", kojom će predstavljati Srbiju na Evroviziji, privukla je veliku pažnju. Teya Dora je otkrila da joj je ramonda u mislima otkako je čula za nju od prijateljice njene majke. Reč je o cvetu koji ima pobenu simboliku, što je pevačici dodatno poslužilo za inspiraciju. Tada je napisala nekoliko stihova, a ovo takmičenje bilo je pravo vreme za nastajanje melodije.

Reč je o cvetu koji zovu "srpski feniks" jer predstavlja simbol snage srpskog naroda i vojske. U pitanju je ugrožena vrsta koja se teško nalazi, a raste na nepristupačnim mestima, uglavnom na suvim i hladnim terenima. Može da izdrži najsurovije uslove i ima čudesno svojstvo koje je utvrđeno kod samo 30 od preko 300.000 poznatih cvetnica! Botaničar Pavel Černjavski navodno je davne 1928. godine sličano prosuo vodu u herbarijum, u kome se nalazila osušena Natalijina ramonda. Ona je nakon toga, na veliko iznenađenje, oživela.

BONUS VIDEO:

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

(MONDO/T.V.)