U susret poslednjoj, osmoj sezoni serije "Igra prestola", nabrajamo vam najzanimljivije teorije "zavere", podsećamo vas šta smo videli u knjigama, ali u seriji još uvek ne, i maštamo o scenama koje bismo voleli da vidimo!

Na redu su bitke!

5. Viserion vs. živi zmajevi

Na kraju sedme sezone, Kralj noći najpre je ubio a zatim oživeo Viseriona, zmaja Deneris Targarjen.

Viserion sada, kao i ostale životinje Belih hodača, izgleda ofucano ali to ne sme da vas zavara, i dalje bljuje vatru i leti kao i uvek. Biće zanimljivo videti poslednji obračun u kojem učestvuju Viserion sa jedne, a Drogon i Regal sa druge strane.

4. Bitka veća od "Gospodara prstenova"

Očekuje nas bitka enormnih proporcija, ne samo za "Igru prestola", već za istoriju filma i televizije! Bitka u poslednjoj sezoni će biti veća, duža i komplikovanija čak i od dosadašnjeg rekordera, boja u "Gospodaru prstenova" u trajanju od 40 minuta.

HBO je ranije saopštio da je ovaj "fajt" sniman tokom 11 nedelja, uglavnom noću. Ko god da se bije, protiv koga god, cupkamo od nestrpljenja!

3. Bitka mislima

OK, nije baš najverovatnija od svih navedenih, ali postoje teorije po kojima će Bren Stark i Kralj noći svoj obračun voditi ne na zaleđenom proplanku nadomak Zimovrela, već na misaonom bojnom polju.

Već smo videli Brenove vizije, kao i činjenicu da Kralj noći u njih može da uđe i da ih menja, pa mnogi smatraju da postoji šansa da se konačni obračun najmlađeg živog Starka i najjezivijeg stanovnika područja izvan Zida odigra na, da kažemo, astralnoj ravni.

2. Bilo koja bitka u kojoj će jezovuci konačno da učestvuju

Jer, gledamo ih od prve epizode prve sezone, i nisu dobili dovoljno prostora. Ovo je delom zbog izuzetno skupe i komplikovane izrade CGI jezovuka. U ranijim sezonama, produkcija je mogla koliko-toliko da se osloni na prave vukove, ali čim su prerasli realnu veličinu odrasle životinje, morali su da postanu kompjuterski kreirana bića.

"Sa zmajevima imamo određenu slobodu, jer niko ne može da kaže – hej, ovo ne izgleda kao PRAVI zmaj. Ali sa jezovucima, imamo problem, jer životinja nakon određene veličine ne izgleda, ne ponaša se i ne kreće tako da to izgeda verodostojno," rekli su D.B. Vajs i Dejvid Beniof.

Ipak, obećali su nam više jezovuka u osmoj sezoni. Beli Duh Džona Snežnog, i Nimerija Arje Stark, verovatno će učestvovati u bitkama finalne sezone. Jedva čekamo!

1. Klegejnboul

Obračun koji se čeka godinama, decenijama u slučaju da čitate i knjige. Sendor protiv Gregora, Pseto protiv Planine, ispravljanje višegodišnje mržnje između braće Klegejn, kod gledalaca i čitalaca izaziva toliko nestrpljenje da se već godinama zove "Klegejnboul" – kao Superboul, samo sa braćom iz Vesterosa.

Podsetićemo vas, Gregor je unakazio Sendora još dok su bili deca, samo zato što se igrao njegovom igračkom. Otada, braća se ne podnose, a pred kraj prošle sezone, Pseto je (povampirenom) Planini rekao da ih čeka konačni obračun.

BONUS: Nije Pseto jedini koji želi da sruši Planinu. Iako bismo voleli da ovaj sukob obuhvata samo familiju, moguće je da će se priključiti i Berik Donderion – Pseto i on sada su svakako na istoj strani.

Koji obračun vi jedva čekate da vidite? Recite nam u komentarima!

***Podsećamo vas da su HBO kanali za sve korisnike mts TV-a otključani do kraja oktobra (potrebno je samo da ih aktivirate).

Pogledajte trejler nove sezone!