• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digitalna televizija u Srbiji od 4. aprila 2012.

Ljubitelji televizije moraće još dve godine da čekaju na digitalno emitovanje. Tačan datum tog "istorijskog događaja" je 4. aprila 2012. godine.

"Pred namase nalazi veliki put da uvedemo digitalnu televiziju u vremenskom terminu koji je harmonizovan sa našim regionom", rekla je na na skupu "Umrežimo Srbiju" ministarka za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić.

Ona je podsetila da je Hrvatska taj projekat ove godine već počela i verovatno će ga i završiti do kraja godine, samo što za razliku od nas ima mogućnost da digitalizaciju radi postepeno u jednom regionu za drugim.

"Srbija to neće moći da uradi zbog prezauzetosti spektra pa će morati da pređe na digitalnu televiziju u jednom jedinom danu, a to će biti 4. aprila 2012. godine, ukazala je Matićeva.

Digitalizacija će građanima pružiti dodatne usluge poput odloženog gledanja programa, titlova i elektronske kupovine.

Kvalitet slike će biti mnogo bolji, ali će tu razliku moći da uoče samo gledaoci čiji televizori imaju mogućnost gledanja programa visoke definicije, HDTV. Više o tome pročitajte OVDE.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kunta Kinte

Neke stvari ovde bas i nisu najjasnije. Spektar jeste prezauzet, ali da su krenuli na vreme, sto je moglo biti jos prosle godine, vec sredinom ove je moglo da pocne sa regionalnom digitalizacijom, prvo po manje naseljenim podrucjima, pa onda ka gusce, odnosno velikim gradovima. Pre mi se cini da drzava ne zna kako da isfinansira ili nove LCD-ove ili adaptere za stare CRT televizore (i to samo za one koji to mogu da podrze), jer buljuk sirotinje po Srbiji to nece moci da plati, a zna se da je kod nas TV program postao najjeftinija (da ne kazem i jedina) zabava. Pa kad ti neko to ukine, eto belaja. Ako se ne varam, nadlezna institucija u Evropi je postavila rok do 2014 godine da se u potpunosti predje na digitalni signal, ali nemojte misliti da smo mi nesto preterano brzi, 90% zemalja ce ovo zavrsiti dok mi jos ni ne krenemo sa promenom. U stvari, sta se ja zalim? Radim u firmi koja je Top 3 svetski proizvodjac LCD-ova, ima bre da se oderem od para kad ovo krene :)

SERIJE